Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: DVB-S přijímače

Technisat uhd

Koupil jsem si Technisat a chci nejen 23-stupnu,ale i 19 stupnu.Takze hchci si namontovat dajsi LNB,ale otazka je na kterou stranu.Nalevo od toho soucastneho--nebo napravo.Dekuji za odpoved.J.
uživatel
janjan
Registrace: 10/2008
Příspěvků: 100
Stránka: [ 1 ] 2 3 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 78
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Technisat uhd

Zapoj mozek.
uživatel
Martin79
Registrace: 7/2008
Příspěvků: 1 566
Odpověď v diskusním vlákně
 

@janjan

to závisí od toho, z ktorej strany sa na parabolu pozeráš (či spredu, alebo zozadu od držiaka). Vľavo a vpravo by som vymenil za východnejšie, resp. západnejšie. Pokiaľ chceš namontovať LNB na 19,2, tá je západnejšie od 23,5, nakoľko parabola odráža signál zrkadlovo, musíš dať LNB východnejšie od 23,5. Odporúčam pre tento prípad zaliaty monoblok (pre 80 cm paraboly), zavesíš ho za západnejšie oko namiesto súčasného, pre 19,2 nastavíš DiSEQC 1/2 a 23,5 bude 2/2 (resp. 1/4 a 2/4, A a B) a máš po probléme ...
@Martin79 Výborný príspevok
uživatel
Dzordzo
Registrace: 8/2007
Příspěvků: 1 594
Odpověď v diskusním vlákně
 

Technisat uhd

diky za info.chtel jsem se na to same zeptat ve vztahu 19 a 13 . takze se to dava do krize a nee soubezne ano ?
uživatel
jam fm
Registrace: 10/2016
Příspěvků: 1 236
Odpověď v diskusním vlákně
 

@jam fm

13 je západnejšie od 19, t.j. montuje sa od 19 o 6 stupňov na východ. Platí to aj pre toroid, ako som na vlastnú montáž zistil ...
uživatel
Dzordzo
Registrace: 8/2007
Příspěvků: 1 594
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Dzordzo

jo jasne.pochopil jsem to spravne.diky 😃
uživatel
jam fm
Registrace: 10/2016
Příspěvků: 1 236
Odpověď v diskusním vlákně
 

@jam fm

rado sa stalo ...
uživatel
Dzordzo
Registrace: 8/2007
Příspěvků: 1 594
Odpověď v diskusním vlákně
 

Technisat uhd

No z tech odpovedi Sem Jelen---asi koupim ten monoblok!!J.
uživatel
janjan
Registrace: 10/2008
Příspěvků: 100
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Technisat uhd

monoblock je na houno.dej si dve samostatny lnb.
uživatel
jam fm
Registrace: 10/2016
Příspěvků: 1 236
Odpověď v diskusním vlákně
 

Technisat uhd (# 375)

No joooooooo,ale kdyz se koukam zepredu--to znamena jako bych sedel na lnb--tak nalevo nebo napravo.
uživatel
janjan
Registrace: 10/2008
Příspěvků: 100
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Technisat uhd

takze ted mas 23 a chces k tomu pridat 19.? pokud sedis na lnb a koukas na parabolu tak napravo.proste do krize. 😃
uživatel
jam fm
Registrace: 10/2016
Příspěvků: 1 236
Odpověď v diskusním vlákně
 

Technisat uhd (# 405)

Dik zejtra to udelam.J.
uživatel
janjan
Registrace: 10/2008
Příspěvků: 100
Odpověď v diskusním vlákně
 

janjan

1/perfektny nazov prispevku. co ma technisat uhd s osadenim LNB na antene?
2/ na stred 23.5E tak aby ked sedis na lnb si videl priamo do paraboly.
manzelka 19.2E bude sediet napravo od teba a tchyne 13E este za nou.
kup 2xDiseqC 4/1 a osad 13,19 a 23E.
Na 13E ked sa nemylim je tiez nejaky UHD test.
uživatel
Dagy2
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 3 027
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Dagy2

jen se zeptam.a proc 2x 4/1 ?
uživatel
jam fm
Registrace: 10/2016
Příspěvků: 1 236
Odpověď v diskusním vlákně
 

@jam fm

pretože píše že kúpil Technisat UHD a to znamená inými slovami:
A/ má v ňom dva triple tunery, preto 2x DiseqC prepínač
B/ má v ňom UHD/HEVC265, preto 4/1 DiseqC. Na 19.2E je totiž 11 UHD programov, ale len z toho v podstate pre neho len jeden na ktorom sa vysiela nejaký program. Na dva športové SKY by musel mať kartu od SKY.
Na 13E sú 4 UHD programy, z toho 3 sa tvária že niečo sa tam skutočne vysiela

Samozrejme k 2xDiseqC 4/1 taktiež 3÷4 ks twinLNB. Monoblock je v tomto prípade myslím nezmysel
- nikto dnes nevie kde sa objaví zaujímavý UHD program, takže viazať sa na 19.2E monoblokom si myslím že nie je dobrý nápad
- nechcem janjan-a podceňovať, ale chlapi keď sa pýtate na to, kde má byť ktoré LNB a dotazy typu či to je do kríža alebo rovnobežne tak nastavenie monobloku aj keď sa niekomu zdá jednoduché bude ťažko zvládať a pri prvom probléme bude bez telky a u rodiny utŕži s UHD prijímačom ťažkú hanbu.
totiž podľa dotazu si ani nepozrel ABC na tomto fore ani u Technisatu - je tu hromada inštalačných vídeí a fotodokumentácie, z ktorej to pochopí každý kto má záujem.

Prajem ostrý UHD obraz a kvalitný aac zvuk.
uživatel
Dagy2
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 3 027
Odpověď v diskusním vlákně
 

Technisat uhd

No to Sem to schytal a to jen proto na kterou stranu mam dat LNB a to Sem se tady ptal na poradne.Nejsem zadnej odbornik i kdyz mam satelit od od doby kdy tam byla jen jedna stanice.(tohle je uz ctvrtej reciver--mel Sem humaxe dvakrat a mam jeste topfielda,ale ten uz taky blbne)No a ted Sem si koupil neco lepsiho s dvema vstupy a jen Sem chtel vedet co a jak.Kabl je pripravenej a tot vse.Dekuji za rady.J.
uživatel
janjan
Registrace: 10/2008
Příspěvků: 100
Odpověď v diskusním vlákně
 

janjan

sorry keď ťa to zobralo, neber to osobne ak sa ti zdal príspevok tvrdý. Jasné že forum je na to, aby si sa opýtal ak si si niečim neistý.
Ale na tento tvoj dotaz je hneď tu len jedno kliknutie vedľa http://www.parabola.cz/abc/multifocus/
fantastický návod, podľa ktorého aj s fotkami dokáže zmontovať parabolu aj začiatočník.
rovnako je to na webe Technisatu aj s videom, takže u starého kozáka registrovaného od 2008 by som predpokladal, že si to naklikáš a potom dáš možno dotaz na nastavenie prijímača.
Dúfam že uvažuješ s twinLNB a máš nachystané dva káble do prijímača.
uživatel
Dagy2
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 3 027
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Dagy2

no prece tvin lnb a dva prepinace by potreboval pokud pujde rozvod na dve ruzne tv ale o tom se nezminil. a S2 a UHD mu snad pojede po stejnym koaxu nee. je to jako S2 a S.mam hd a jde mi S/S2/UHD.
nebo u UHD prijimace je to jinak ?
uživatel
jam fm
Registrace: 10/2016
Příspěvků: 1 236
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Technisat uhd

Satelit mám od doby, kdy tam byla jen jedna stanice, pravil kolega janjan...a to byla která? :O :laughing:

HD BOX 9200, Showbox Vitamin PRO E2, Skylink komplet, Panasonic 42PX80, parabola E85 multifocus
uživatel
drobeček
Registrace: 1/2006
Příspěvků: 4 579
Odpověď v diskusním vlákně
 

jam fm

oni sú v predaji aj prístroje ktoré majú viac ako jeden prijímač/tuner. Janjan má konkrétne dva prijímače v jednom prístroji. Môže mať tiež štyri HW tunery a potom treba mať quadLNB a 4 koax káble alebo unicable riešenie.
to sú veci takto hneď po vianociach ;)
uživatel
Dagy2
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 3 027
Odpověď v diskusním vlákně
 

@drobeček

doba kamenná 😀
uživatel
jam fm
Registrace: 10/2016
Příspěvků: 1 236
Odpověď v diskusním vlákně
 

drobeček

no predsa "Pervyj Vsesojuznyj". A ten bol hneď na niekoľkých družiciach keďže o geostacionárnych sa dozvedeli bratia na východe až niekedy minulý rok.
veselého Silvestra! R^
uživatel
Dagy2
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 3 027
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Dagy2

no ja mam 1xS2dual tuner tedy dva vstupy do sat.ale potrebuju aby mi sel od paraboly jeden koax proto ten prepinac.puvodni plan byl trochu jinej a se to meni.😀 takze mi to pujde nebo ne ?
uživatel
jam fm
Registrace: 10/2016
Příspěvků: 1 236
Odpověď v diskusním vlákně
 

jam fm

pod slovom prepinac mas na mysli diseqC?
pokial ano hovoris o dvoch roznych veciach. ale toto by si tiez nasiel tu v ABC paraboly.
diseqC riesi viacero druzic do jednoho prijimaca/tuneru.
ty, resp janjan mate dva tunery tzn twin LNB plus dva kable alebo unicable riesenie.
s jednym kablom to sice ide tiez ale v obmedzenom rezime, ktory asi nechces
uživatel
Dagy2
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 3 027
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Technisat uhd

diseque prepinac Spaun sar212wsg 2/1
v pristroji 1.0/1.1/1.2/usals unicable je myslim 1.3 zejo ?
ale dva koaxi do zdi nenacpu.
omezeny rezim znamena co?
no puvodni plan byl jinej no.😀
uživatel
jam fm
Registrace: 10/2016
Příspěvků: 1 236
Odpověď v diskusním vlákně
 

jam fm

tvoj diseqC prepínač 2/1 ti umožní jedným káblom dostať dve družice do jedného tunera/prijímača.
Ak máš twintuner/dva prijímače v jednej krabici budeš mať obmedzené možnosti druhého tunera. Závisí od tvojho prijímača s čím si vie poradiť a akým spôsobom pripojíš druhý tuner - loop koax káblom, softwarovo v prijímači atď.
Minimálne keď tuner 1 pošle do diseqC prepínača povel na 19.2E tak druhému tuneru pri nahrávaní z 23.5E vezmeš signál. Dtto zrejme pri prepnutí medzi polarizáciami. Ale toto máš istotne napísané v návode k tvojmu prijímaču. Aspoň u oného Technisatu je jasne popísané aké sú možnosti zapojenia u viactunerov a aké obmedzenia to znamená keď máš menej káblov ako tunerov.

Existuje napr. swtich unicable, ktorý má vstupy z dvoch družíc a po jednom kábli môžeš napájať 4 až 8 tunerov úplne nezávisle.
Potom potrebuješ 2ks quad/quattro LNB + multiswitch unicable 8/1 + jeden koax do prijímača. Ale jednoduchšie je prepchať ten druhý kábel.
uživatel
Dagy2
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 3 027
Stránka: [ 1 ] 2 3 4
INFO: Nejnovější reakce jsou na poslední stránce. Počet reakcí: 78
 
Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra