Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Skylink

Skylink- zvuk 5.1

Zdravím,
chtěl bych Vás požádat o Vaše zkušenosti s prostorovým zvukem u Skylinku.
Momentálně mám základní tuner Ineos 3, do AV recievru propojený HDMI, nastavena priorita Dolby.Ale znak "Dolby" se mi objeví pouze u Discovery Showcase, dřív jsem měl na pár měsíců HBO, tam to bylo také OK, i zvuk byl v pořádku. Vyčetl jsem, že ČT 1,2 ,4 sport a kanály Primy a Nova by také měly vysílat multikanál, ale automaticky to nenaskočí, musím přepnout zvukovou stopu, reciever mi sice ukáže, že vstup je 5.1, ale zvuk tomu neodpovídá.
Je chyba v mém tuneru?
Díky
Brrouk
uživatel
brrouk
Registrace: 2/2012
Příspěvků: 3
Odpověď v diskusním vlákně
 

@brrouk

Jen taková drobnost. Neznám přesně tenhle satelitní přijímač, nicméně není v nastavení přijímače něco jako "digitální audio výstup"? Pokud ano, zkus změnit položku na bitstream - aby ti AV receiver sám rozkódoval rozdělení kanálů. Takhle to má třeba Ariva.
uživatel
Rokle
Registrace: 4/2012
Příspěvků: 16
Odpověď v diskusním vlákně
 

Zvuk 5.1

Skutečný je na HBO HD ale někdy jenom v originál jazyce ne v našem dabingu kde je dost často 2.0.Možná občas na CT-1HD.Jinak CT1- CT-4 je v podstatě až na malé vyjímky neustále DD 2.0.Kanály Novy a Primy mají nějaký paskvil který vydávají za 5.1 ale skutečnost je jiná.Tuším že stejný paskvil má i Filmbox HD. :-/
uživatel
hobo
Registrace: 1/2007
Příspěvků: 5 474
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Skylink- zvuk 5.1

no či je to pasqil alebo origo zvuk z filmu je v tomto prípade jedno - 5 reproduktorov bude niečo chrčať. Jemu nejde o kvalitu v tomto momente ale či vôbec ide 5.1 zvuk na týchto kanáloch a ako ho dostať von zo SAT-u do AVR a do repro.

pokiaľ by mal nastavenie PCM namiesto BITSTREAM v základnom menu tak by mu 5.1 nešlo nikde (pochybujem, že tento prijímač má nastavenie PCM/BITSTREAM pre každý program zvlášť).
Takže zrejme nejaké nastavenie zvukovej stopy u každého daného programu.

Odpoveď pre dopytovača: Ano, na Nove a Prime bývajú večerné programy/filmy často so zvukom 5.1.
uživatel
Dagy2
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 2 842
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Dagy2

Pokud se nepletu tak Nova i Prima má 5.1 nonstop celý den u všech pořadu-AV detekuje po celou dobu 5.1-ovšem skutečně 5.1 separov.kanálu tam neuslyším nikdy.Toto slyším pouze u HBO HD.Stačí porovnat mluvené slovo bez jakéhokoliv doprovodného zvuku u HBO HD kde je zvuk pouze v centru a u těch ostatních zmršenin,kde to mluví ze všech tří předních.
uživatel
hobo
Registrace: 1/2007
Příspěvků: 5 474
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Skylink- zvuk 5.1

Blbost, nova a prima mají zvukový výstup neustále nastavený jako 5.1, ale vůbec to nemá s multikanalem nic společného. Tváří se to jako 5.1, ale ve zkutecnosti že zadních repro žádný zvuk nejde. Na ČT je to v tomto ohledu mnohem lepší. Protože ČT aspoň rozlišuje 5.1 a 2.0. U HBO se to taky rozlišuje a většinou to v 5.1 je. Což bohužel neplatí u hbo 2 a 3 a ani u cinemaxu. :( Pro kvalitní prostorový zvuk doporučuji BD a nebo filmy stahovat z netu.

HD BOX FS 9105+ (E2-PKT Hyperion 4.5) , parabola Maximum E85 Fe Multifocus (28,2°E; 23,5°E; 19,2°E; 13,0°E)
uživatel
wladys
Registrace: 2/2009
Příspěvků: 3 246
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Skylink- zvuk 5.1

Hobo byl rychlejší.... :8)

HD BOX FS 9105+ (E2-PKT Hyperion 4.5) , parabola Maximum E85 Fe Multifocus (28,2°E; 23,5°E; 19,2°E; 13,0°E)
uživatel
wladys
Registrace: 2/2009
Příspěvků: 3 246
Odpověď v diskusním vlákně
 

@wladys

Přesně tak.Jenom když už se tak vede debata tak např. při PP z LM na CT-4 je zvuk 5.1 detekován pomalu vždy,ale dost často je to taky nějak podivné pokud se tedy nepletu.Ale není to pokaždé. ;) Hlavně zadní jsou podle mne dost potlačené.
uživatel
hobo
Registrace: 1/2007
Příspěvků: 5 474
Odpověď v diskusním vlákně
 

jasne

ale o kvalite zvuku nebola otázka. Takže BD je o niečom inom.
On potrebuje skontrolovať nastavenie aby mu AVR INDIKOVAL 5.1 aj pri CT/Nova/Prima. Ako to vo výsledku bude hrať nebolo predmetom dotazu.
uživatel
Dagy2
Registrace: 11/2010
Příspěvků: 2 842
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Skylink- zvuk 5.1

wladys:
To by bol riadny šok aby na HBO 2-3 a Cinemaxu išiel zvuk 5.1 a obraz mazanica
:))) :))) :)))
uživatel
sulik
Registrace: 12/2011
Příspěvků: 207
Odpověď v diskusním vlákně
 

Diky za Vase reakce

U toho meho tuneru bohužel nejde nastavit bitsream, tato moznost v menu není. Kdyz chci, aby se zvuk prepnul do 5.1,tak to musím nastavit u jednotlivého kanálu, problém je v tom, že když přepnu na jiný kanál, tak se to nastavení zruší a navíc se nejak rozladí i zvuk u ostatních kanálů.
Uvažoval jsem o koupi nějakého lepšího tuneru, ale jak to vypadá, tak bych si asi moc nepolepsil.
Díky Brrouk
uživatel
brrouk
Registrace: 2/2012
Příspěvků: 3
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Skylink- zvuk 5.1

Obraz na HBO 2, 3 a Cinemaxu rozhodně žádná mazanice není. Jen je to bohužel jen SD. Štve mě to hlavně u toho cinemaxu, protože ten má pro mě mnohem lepší nabídku filmů a seriálů. A už vůbec to nemá nic společného s tím jestli to může být v 5.1 nebo ne. Filmovému kanálu by 5.1 rozhodně slušelo ať je obraz v HD, nebo jen v SD.

HD BOX FS 9105+ (E2-PKT Hyperion 4.5) , parabola Maximum E85 Fe Multifocus (28,2°E; 23,5°E; 19,2°E; 13,0°E)
uživatel
wladys
Registrace: 2/2009
Příspěvků: 3 246
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Skylink- zvuk 5.1

No bohužel, férovou DD5.1 měla v ČT jenom StarDance. Spolehlivé jsou feedy přenosů do kin, kde je DD5.1 samozřejmostí s audio bitrate 448kb/s
uživatel
konas
Registrace: 12/2014
Příspěvků: 1 689
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Skylink- zvuk 5.1

Zvuk v 5.1 je "opravdový prostorový" jenom, když je tak vysílán (což je málokdy)!
uživatel
Tondach
Registrace: 3/2004
Příspěvků: 1 469
Odpověď v diskusním vlákně
 

to konas and Tondach

Svet pod hlavou na CT1 HD - zvuk DD5.1 je "opravdový prostorový" s audio bitrate 448kb/s
uživatel
uroboro
Registrace: 2/2013
Příspěvků: 107
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Skylink- zvuk 5.1

Je fakt, že napr. Nova má nastavený zvukový výstup 5.1 napevno stále. Ale taktiež je fakt, že aj vysiela niektoré filmy v skutočne priestorovom DD 5.1 . Ešte pred Vianocami som sesternici inštaloval k satelitu domáce kino a na prezentáciu som v tom čase použil práve Novu, kde išiel nejaký film v plnohodnotnom priestorovom DD 5.1 . Neviem a netvrdím, že tak vysielajú pravidelne, Novu nesledujem, vtedy to však tak bolo.
uživatel
Frank11
Registrace: 2/2009
Příspěvků: 655
 
Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra