Diskuse

Diskusní vlákno , sekce: Zkušenosti

Ako overím funkčnosť diaľkového ovládača?

K jednému zariadeniu mám DO bez infra diódy. Chcel by som overiť, či ešte vysiela signál 433 MHz alebo skončilo? Polyskop nemám. Aké zariadenie by mohlo detekovať jeho funkčnosť? Spárované zariadenie nereaguje.
uživatel
Karner
Registrace: 3/2010
Příspěvků: 939
Odpověď v diskusním vlákně
 

Ako overím funkčnosť diaľkového ovládača? (# 6)

Mobilom. Spusť kameru a na displeji vidíš reakciu na stlačenie tlačidla.
uživatel
logan
Registrace: 11/2009
Příspěvků: 41
Odpověď v diskusním vlákně
 

Ako overím funkčnosť diaľkového ovládača? (# 6)

Pardón, 433MHz asi len meračom frekvencií.
uživatel
logan
Registrace: 11/2009
Příspěvků: 41
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Ako overím funkčnosť diaľkového ovládača?

to by aj mňa zaujímalo ako dokáže mobil-foťák zachytiť 433 Mhz .
to bude asi psychiatrické cvičenie.

netárať a nedrístať . vuplus solo2
uživatel
oneeeee
Registrace: 10/2005
Příspěvků: 6 532
Odpověď v diskusním vlákně
 

Pokud máš

televizní přijímač s kabelovým tunerem, tak v režimu analogového příjmu bys měl tento signál naladit.

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
uživatel
Enik
Registrace: 11/2005
Příspěvků: 2 175
Odpověď v diskusním vlákně
 

@enik

Mám analógový tv Philips. Na ktorom kanáli 21-25 by som mohol počuť aspoň pípnutie pri stlačení niektorého tlačidla na DO?
uživatel
Karner
Registrace: 3/2010
Příspěvků: 939
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Karner

No, nehnevaj sa, ale, ked uz nic ine, google ti najde rozsah frekvencii pre jednotlive kanaly. Sam si to nepamätam presne, ale skôr niejake s pasmo a to je pod 21 kanalom.
uživatel
Kasr
Registrace: 8/2008
Příspěvků: 3 197
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Ako overím funkčnosť diaľkového ovládača?

Našiel som na Google takýto prijímač: https://www.gme.sk/modul-vysilac-prijimac-433mhz. Neviem, kam a ako ho zapojiť, aby detekoval signál z DO?
uživatel
Karner
Registrace: 3/2010
Příspěvků: 939
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Karner

Napsal jsem: "Přijímač s kabelovým tunerem!" Což jsou "eS" kanály v mezipásmu VHF a UHF. Takže na kanálech 21 až 25 to nenaladíš! A pokud se nemýlím, tak nenaladíš ani druhou harmonickou na 866 Mhz.

Uvědomění si vlastní neznalosti je klíčem k poznání!
uživatel
Enik
Registrace: 11/2005
Příspěvků: 2 175
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Karner

To jsou stavební moduly,pokud nejsi bastler,tak s tím nic nenaděláš
Existují dual band Pmr,kde v pásmu lpd by jsi mohl slyšet prsk.Někde na bazaru,nebo aukru bude k mání.
uživatel
korkoran
Registrace: 10/2006
Příspěvků: 3 960
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Karner

Měly to Inteky,já na to mám DY561,dáš do google a najdeš to za cca $33,-i s poštovným.Hodí se to i vyhledávání štěnic,tedy těch elektronických
uživatel
korkoran
Registrace: 10/2006
Příspěvků: 3 960
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Ako overím funkčnosť diaľkového ovládača?

V google nič nenašlo pod DY561 len rybárske potreby. Ten malý prijímač s vysielačom, čo som našiel na googli sa mi páči, ale neviem aký má výstup -s čím ho zapojiť.
uživatel
Karner
Registrace: 3/2010
Příspěvků: 939
Odpověď v diskusním vlákně
 

Kanál S37 431,25Mhz

Je nosná obrazu, daj do vstupu tv kúsok vodiča a diaľkové vyskúšaš či vysiela, ak to má aj jemné ladenie tak nakrokuj 433MHz ale to je len pásmo.

IPbox, ortonHD9600, PrimaIII
uživatel
scientific
Registrace: 4/2006
Příspěvků: 95
Odpověď v diskusním vlákně
 

RE: Ako overím funkčnosť diaľkového ovládača?

Jemné ladenie to nemá. Pravdepodobne blbne kryštál, ktorý udáva frekvenciu. Je možné, ak kúpim nový rovnakých parametrov, že bude udržovať požadovaný kmitočet, alebo sa musia kúpiť dva - jeden do vysielača, druhý do prijímača?
uživatel
Karner
Registrace: 3/2010
Příspěvků: 939
Odpověď v diskusním vlákně
 

@Karner - omluva

Jsem to špatně napsal,je to-GY561
uživatel
korkoran
Registrace: 10/2006
Příspěvků: 3 960
 
Zpět Zpět na předchozí stránku
Zpět Zpět na hlavní stránku diskusního fóra