Quantcast

České Budějovice mají nový multiplex Včelná

| Martin Vyleťal | tisk

Někteří obyvatelé Českých Budějovic a okolí mohli dnes odpoledne zaregistrovat vysílání nového digitálního terestrického multiplexu (DVB-T) z vysílače Včelná (jižně od Českých Budějovic), který pracuje na K29 a na některých místech oblasti se bohužel vzájemně ruší s rakouským multiplexem.

V DVB-T paketu z kóty Včelná se objevily programy TV Gimi, TV Prima, TV Óčko a Public TV. Tento nový paket je v současné době ve stádiu technických testů. Vysílání může být proto kdykoliv přerušeno.

České Budějovice mají nový multiplex Včelná
▲ České Budějovice mají nový multiplex Včelná

TV Gimi získala povolení na dočasné vysílání na 29. kanále v DVB-T. Dočasná licence platí od 1.8.2009 a od tohoto řada začne běžet její digitální terestrický experiment. Během tohoto provozu se navýší výkon vysílače až o 50 procent, takže se zároveň zkvalitní pokrytí signálem oblasti. Maximální povolený výkon ERP je 1995 W.

TV Prima je jinak součástí DVB-T sítě 2 (České Radiokomunikace) a Óčko sítě 3 (Czech Digital Group), přičemž Óčko k 1.8. skončí v této síti a bude pokračovat přes jiné distribuční platformy. Multiplex 2 a 3 zatím pro územní oblast České Budějovice není v provozu.

zdroj: Saxon





Reklama




Vybrané články