Quantcast

Polsko: TVP nebude prodávat přijímače

| redakce | tisk

Piotr Farfal, zástupce polské veřejnoprávní televize TVP pro místní tisk uvedl, že bezplatný paket satelitní platformy TVP bude obsahovat všechny programy, které jsou v současnosti dostupné pozemní cestou. Nedávno se ale hovořilo o všech neplacených programech.

Satelitní set top box pro příjem programů si bude muset zákazník pořídit sám. TVP se na jeho prodeji nebude ani podílet. TVP bude pouze nabízet dekódovací karty na podobném modelu jako funguje Telewizja na Kartę (Televize na Kartě). Nejnižší cena kompletu se bude pohybovat okolo 300 zlotých. Zájemci si ale budou moci pořídit i kombo přijímače, které umožní příjem jak satelitních signálů, tak i digitální terestrické televize (DVB-T).

Platforma TVP odstartuje ještě v roce 2009. Přesný termín zatím není veřejně známý. Nabídka bude složena ze dvou paketů. Základní balíček programů bude šířen bezplatně. Zatím není jasné, jaký systém podmíněného přístupu bude platforma TVP používat. Uvažuje se o systému Conax, který má v současné době velkou podporu u satelitních přijímačů. Stejný systém používá i TNK.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články