Quantcast

CS Link: Rádio Beat zahájilo vysílání. Signál je kódován

| Martin Vyleťal | tiskobrázek k článku: CS Link: Rádio Beat zahájilo vysílání. Signál je kódován

Na satelitní platformě CS Link bylo dnes v poledne zahájeno pravidelné vysílání programu Rádio Beat. Satelitní modulace signálu byla následně zakódována systémem podmíněného přístupu CryptoWorks (CAID 0D0F), který patří kartám CS Link / Gital. Program se již na přijímačích identifikuje svým názvem Radio Beat.

Rádio Beat jako jediný z kódovaných programů šířených na platformě CS Link není dostupný pro koncového diváka (DTH příjem). I s dekódovací kartou CS Link nemůže uživatel tento program přijímat. Důvodem je především fakt, že Rádio Beat zatím nemá licenci pro satelitní šíření, o kterou ale hodlá v dohledné době požádat. Po udělení licence bude signál Rádia Beat uvolněn i pro satelitní diváky. Zatím modulace slouží pro distribuci programu na rozsáhlou síť VKV/FM vysílačů po celé České republice.

Testovací modulace Rádia Beat se na platformě CS Link objevila v minulém týdnu. Zkušební signál byl FTA, řádné vysílání je kódováno.

Rádio Beat vysílá v paketu CS Link (Astra 1G, 23,5°E), na kmitočtu 11,876 GHz, polarizace horizontální, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S.





Reklama




Vybrané články