Quantcast

Sport 2 potvrzuje vysílání Gambrinus ligy

| redakce | tisk

Sportovní kanál Sport 2 zařadil nově do svého vysílacího schématu fotbalové přenosy české Gambrinus ligy. Diváci se mohou těšit na atraktivní záběry z kamerové lanovky, kterou se chystá Sport 2 využívat při ligových přenosech jako vůbec první česká televize.

Přímé přenosy zápasů mohou diváci sledovat na Sport 2 vždy v neděli od 16:45 hodin.

Fotbaloví fanoušci se mají na co těšit. Přímé přenosy české Gambrinus ligy totiž do svého vysílání zařadil i sportovní kanál Sport 2, který se chce zaměřit na podporu regionálního fotbalu. Sport 2 bude přinášet atraktivní domácí zápasy týmů, které se svým rozpočtem neřadí mezi české velkokluby, ale přesto hrají divácky zajímavý fotbal. Sport 2 si od toho slibuje zvýšení zájmu o fotbal v jednotlivých regionech. Sekundární efekt to bude mít i pro samotné kluby a jejich sponzorské partnery, kteří tak budou mít možnost oslovit nesrovnatelně větší skupinu příznivců fotbalu. Zvláštností přenosu bude využití tzv. kamerové lanovky, která byla hojně využívána při přenosech z fotbalového mistrovství světa.

18. července 2010 Viktoria Plzeň - Sigma Olomouc 16:45, živě Sport 2
25. července 2010 Teplice - Příbram 16:45, živě Sport 2

Sportovní televizní kanál Sport 2 zakoupil práva na vysílání české Gambrinus ligy spolu s Českou televizí a stanicí Nova Sport „Jsme velmi potěšeni získáním vysílacích práv pro českou fotbalovou ligu, která jsou pro nás mimořádně důležitá. Český fotbal tak doplnil spektrum již vysílaných světových soutěží, jako je španělská či holandská liga. Primárně se zaměřujeme na národní fotbalové soutěže a jsme přesvědčeni, že Gambrinus liga zatraktivní naše programové schéma pro české diváky,“ říká Levante Málnay, generální ředitel Chello Central Europe, jež provozuje sportovní kanály Sport 1 a Sport 2.

Aleš Fabík, Country Manager Chello Central Europe, dodává: „Zařazení přímých přenosů Gambrinus ligy do vysílání SPORT2 nepochybně dále významně posílí již dnes velmi přitažlivý a bohatý obsah tohoto kanálu. Určitě nám pomůže s rozšířením distribuce SPORT2 k dalším divákům, do dalších sítí. Jsem přesvědčen, že nejvyšší fotbalová soutěž spolu s dalšími atraktivními sportovními pořady učiní ze SPORT2 ještě lepší prodejní artikl, než tomu kdy v minulosti bylo.“

Mezi další speciality, které Sport 2 živě přináší, patří přenosy amerického fotbalu, tenisového ATP 500 či golfu. Velmi vyhledávané jsou přímé přenosy španělské ligy, která bezesporu patří k nejlepším na světě, jak potvrdilo i nedávné MS ve fotbale.

Hlavním fotbalovým komentátorem bude Milan Štěrba, který se komentování fotbalu dlouhodobě věnuje. Na Sport 2 ho diváci mohou znát z přenosů španělské ligy, která je jeho srdeční záležitostí, ale také z golfu či házené.

Televizní kanál Sport 2 je nyní dostupný pro české i slovenské zákazníky UPC v rámci základní nabídky digitální kabelové televize, nebo prostřednictvím satelitního operátora CS Link a v některých dalších kabelových sítích.

Programová skladba zahrnuje přenosy nejprestižnějších evropských fotbalových lig a ligových pohárů (např. španělská, italská, francouzská, portugalská, skotská, holandská liga, anglický Carling Cup, Německý pohár atd.), severoamerickou hokejovou NHL, americký fotbal - NFL, tenisové turnaje ATP, golf, poker, rugby, box a mnohé další divácky atraktivní sporty. Televizní kanál Sport 2 patří do rodiny stanic Chello Central Europe.

zdroj: Sport 2





Reklama




Vybrané články