Quantcast

MTV Networks může omezit evropskou tvorbu

| redakce | tisk

Společnost MTV Networks může omezit rozsah pořadů evropských děl vyrobenými nezávislými výrobci na kanálech Comedy Central Polska, MTV European, VH1 European, VH1 Classic European, Nickelodeon a Nickelodeon European. Omezení evropské tvorby umožnila Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV).

Comedy Central Polska může snížit celkový vysílací čas vyhrazený pro vysílání evropských děl z nejméně 30 na nejméně 10 procent a snížit podíl celkového vysílací času vyhrazeného pro vysílání evropských děl vyrobených nezávislými výrobci z nejméně 10 na nejméně 5 procent.

Regulátor také umožnil změnit limity na MTV European. Snižuje se podíl z celkového vysílacího času vyhrazeného pro vysílání evropských děl z nejméně 15 na nejméně 10 procent a podílu celkového vysílacího času určeného pro vysílání evropských děl vyrobenými nezávislými výrobci z nejméně 10 procent na nejméně 8%.

VH1 European může snížit celkový vysílací čas vyhrazeného pro vysílání evropské produkce z nejméně 30 na nejméně 20 procent.

Hudební stanice VH1 Classic European může snížit podíl celkového vysílacího času pro evropská díla nezávislých výrobců od jejichž zveřejnění neuplynulo více než 5 let a to tak, že tato tvorba nebude ve vysílání programu zastoupena vůbec.

Dětský kanál Nickelodeon může snížit podíl vysílacího času pro evropská díla z nejméně 5% na nejméně 2 procenta a podíl celkového vysílacího času pro evropská díla nezávislých tvůrců z nejméně 3% na nejméně 1%.

Nickelodeon Europe může snížit podíl pro evropskou tvorbu z nejméně 5% na nejméně 2% a podíl evropských děl nezávislých tvůrců z nejméně 3% na nejméně 1%.





Reklama




Vybrané články