Quantcast

Atlantic Bird 7 vynese raketa Zenit 23. září

| redakce | tisk

Nosná raketa Zenit 3SL se připravuje na svoji novou misi. V pátek 23.9.2011 mezi 22:18 a 23:32 hodinovou středoevropského letního času bude z Odyssey v Long Beach vynesenen nový telekomunikační satelit francouzského operátora Eutelsat - Atlantic Bird 7.

Atlantic Bird 7 zhotovila společnost EADS Astrium na bázi platformy Eurostar E3000. Družice bude pracovat na pozici 7,2°W, kde nahradí stávající satelit Atlantic Bird 4A.

Atlantic Bird 7 je určen pro přenos TV služeb na Středním Východě a v severní Africe.

Dva svazky nové družice poskytnou široké pokrytí Středního Východu, včetně států Perského zálivu a severní Afriky a severozápadní Afriky. První svazek bude mít až 44 transpondérů v Ku pásmu, které pokryjí Střední Východ a severní Afriku. Pokrytí druhého svazku (až 12 transpondérů v Ku pásmu) bude zaměřeno na severozápadní Afriku, Maghreb až po Guinejský záliv. Transpondéry budou sloužit nejenom pro TV vysílání ale také pro rostoucí poptávku po připojení k internetu.

Atlantic Bird 7 po uvedení do provozu zdvojnásobí počet transpondérů z 26 na 50. Očekávaná životnost satelitu je 15 let.

Společná pozice satelitů Nilesat a družice Atlantic Bird bude nově používat označení Nilebird.

Atlantic Bird 4A bude zpět přejmenován na Hot Bird 10 a přesune se na cílovou pozici 13°E, kde bude nyní zajišťovat služby zejména pro zákazníky z Evropy.

zdroj: Eutelsat





Reklama




Vybrané články