Quantcast

MBC Group si objednala kapacitu na Atlantic Bird 7

| redakce | tisk

MBC Group podepsala mnohaletý kontrakt s francouzským satelitním operátorem Eutelsat na transpondérovou kapacitu na družici Atlantic Bird 7 (7,2°W). Pronájme celého transpondéru umožní MBC rozšířit nabídku programů pro diváky na Středním Východě a v severní Africe, zejména s novým HD obsahem, který skupina plánuje spustit v lednu 2012.

Podrobnosti budou uvedeny na Digital TV Middle East, vysílací a broadbandové konferenci, která se koná v Dubaji dne 1. a 2. listopadu 2011.

MBC a Eutelsatem spolupracuje 20 let. V roce 1991 MBC Group šířila přes Eutelsat první program MBC1. Během 18 let MBC rozšířila svoji televizní síť na 10 televizních programů, rozhlasové stanice a dva produkční domy a stala se vedoucí mediální a vysílací skupinou na Středním Východě mimo jiné s VOD (shahid.net), SMS a MMS službami. Přechod na HDTV odráží závazek MBC Group přinášet nejnovější technologie a vynikající televizní obsah.

Atlantic Bird 7 byl vynesen 24.9.2011 a přes týdnem byl uveden do komerčního provozu na své cílové pozici 7,2°W, kde slouží pro potřeby zemí Středního Východu a severní Afriky pro více než 30 milionů domácností se satelitním příjmem.





Reklama




Vybrané články