Quantcast

Zákazníci Skylinku budou opět přelaďovat TV Nova

| Martin Vyleťal | tisk

Na zákazníky satelitní služby Skylink čeká další přeladění set top boxu. Tentokrát se bude týkat příjmu programu české komerční TV Nova. Nový vlastník satelitní služby Skylink, společnost M77 Group, rozhodl o budoucí SD distribuci TV Nova na pozici 23,5°E.

Podle důvěryhodného zdroje zůstane na pozici 23,5°E původní signál TV Nova vysílaný z transpondéru platformy CS Link - tedy na kmit. 12,070 GHz, pol. H. Vysílání na této frekvenci je dostupné s kartami CS Link a Skylink. Letos v dubnu Skylink spustil distribuci TV Nova na svém novém transpondéru - na freq. 11,895 GHz, pol. V. Tato distribuce za několik měsíců skončí. Diváci Skylink budou mít dostatek času na opakované přeladění set top boxu na nové parametry.

technické parametry - TV Nova:

Astra 3B (23,5°E), freq. 12,070 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK

Přeladění se nevyhne ani klientů CS Link. Zákazníci obou služeb nyní čeká přeladění slovenských neplacených programů - tedy TV Markíza, TV DOMA, TV JOJ, JOJ Plus, TA3/Ring TV, TV Patriot, TV8, STV1 (Jednotka), STV2 (Dvojka) a také Fashion TV a slovenských rádií. Všechny tyto programy mění kmitočet. Paralelní distribuce bude probíhat jen do 31.1.2012. Programy STV zatím na nové frekvenci nebyly zapojeny.

Jedná se o největší přeladění (nejen) slovenských, které proběhne na pozici 23,5°E a dotkne se prakticky všech klientů - jde totiž o neplacené programy, které jsou dostupné pro všechny diváky.

Satelitní služby CS Link a Skylink mají nyní stejného majitele - lucemburskou mediální skupinu M77 Group.





Reklama




Vybrané články