Quantcast

23,5E: Problémy na freq. 12,525 a 11,895 GHz

| redakce | tisk

Diváci satelitních platforem Skylink a CS Link mohli v těchto dnech zaregistrovat technické problémy s příjmem některých neplacených českých a slovenských programů, které se vysílají ze satelitů Astra 3A a Astra 3B (23,5°E). Chyba není na jejich straně - provozovatele multiplexů začala zlobit technika.

První problémy se vyskytly u frekvence 11,895 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 5/6, DVB-S/QPSK. Po přidání programu STIL TV došlo k chybám - datový tok stanic začal nečekaně klesat. Slovenská TV8 "spadla" s video bit ratem na cca 500 kbit/s. O problému již Towercom ví a řeší jej.

Technika začala způsobovat problémy i na kmitočtu 12,525 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK. Na tomto transpondéru se vysílají SD programy České televize, Prima Family, TV Noe a rozhlasové stanice. Včera mohli zaregistrovat výpadek v příjmu diváci Prima Family. Dnes i u programů České televize, proto do vyřešení problému jsou stanice občas v režimu FTA.

"Technici na tom dělali včera do 21 hodin a dneska analyzuje stream Irdeto," uvedl na dotaz webu parabola.cz Jaromír Glisník ze společnosti TradeTec, která provozuje službu Skylink. "Makají na tom, proto občas FTA," dodává.





Reklama




Vybrané články