Quantcast

Skylink: Po přeladění rozjedeme výměnu karet CS Link

| redakce | tisk

Zákazníky satelitních služeb CS Link a Skylink čeká v příštím týdnu přeladění některých neplacených i placených programů. Všechny neplacené SD programy si mohou diváci naladit na nových frekvencích již nyní, většinu placených SD i HD a také neplacené HD stanice si mohou diváci naladit až 1.2.2012.

Na tuto velkou změnu v parametrech se připravuje vlastník satelitních platforem CS Link a Skylink, lucemburská mediální společnost M77 Group. Ačkoliv změna ještě neproběhla, již nyní se pracuje na prioritě číslo 2 - výměně stávajících karet CS Link za Skylink.

"Po přeladění rozjedeme výměny karet CS Linku," řekl webu parabola.cz Jaromír Glisník ze společnosti M77 Group. "To bude naše nejbližší krátkodobá priorita," dodává.

"Bude se jednat o karty Skylink Výměna (= ICE)," uvedl Jaromír Glisník. "Všem zákazníkům CS Linku nabídneme výhodnou migraci ke Skylinku (=ke Skylinkové programové nabídce) prostřednictvím karet Výměna," pokračuje. Podmínky výměn hodlá provozovatel zveřejnit počátkem února.

Placené programy na starých kartách CryptoWorks skončí postupně na všech typech karet. "Naším zájmem je ukončit placené programy na všech systémech CryptoWorks," upozorňuje Jaromír Glisník. "Konkrétní časový plán dosud nemáme stanoven," tvrdí.

Přechod placených SD programů v MPEG-2 do MPEG-4 v současnosti není na pořadu dne. "Po změně parametrů vysílání budeme mít dostatek kapacity, takže přechod na MPEG-4 není prozatím aktuální," konstatuje Jaromír Glisník.





Reklama




Vybrané články