Quantcast

TV Fanda začala testovat. Zatím jen v Conaxu

| redakce | tisk

Nový kanál TV Nova s názvem "fanda" zahájil testovací vysílání s video a audio streamem. Společnost CET21, provozovatel této stanice oživila programovou pozici v satelitním multiplexu německé společnosti Media Broadcast, která se postará o satelitní distribuci programu.

TV Fanda je zatím kryptován pouze systémem Conax (CAID 0B00), což je systém podmíněného přístupu určený pro kabelové operátory.

TV Fanda se na set top boxech identifikuje jako "fanda" a používá video bit rate cca 3 Mbit/s v MPEG-2/SD. Zvuk je v kvalitě 128 kbit/s. Kanál Fanda má také aktivní teletext, který je ale zakódován (opět Conax).

Stanice TV Fanda se stane součástí nabídky satelitních platforem Skylink a CS Link . Program by se měl objevit i v DVB-T. Zahájení pravidelného vysílání je naplánováno na červenec.

Podle licenčních podmínek bude program "fanda" zaměřen převážně na sport, dramatickou tvorbu a dokumentární tvorbu, zejména americké provenience a to akční, kriminální a sci-fi žánr. Vysílat bude 18 až 20 hodin programu denně v českém jazyce.

technické parametry:

Astra 3B (23,5°E), freq. 11,973 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 5/6, DVB-S/QPSK





Reklama




Vybrané články