Quantcast

Planeta Země - dokumentární seriál na Viasat Nature

| redakce | tisk

Televizní stanice Viasat Nature v září uvede detailní portrét naší planety, který získal celkem 34 cen, včetně 4 cen Emmy za pořad vysílaný v hlavním čase.

Seriál Planeta Země odkryje extrémy naší planety od pólu k pólu a detailně prozkoumá extrémní prostředí věčné temnoty antarktické zimy, nejvyšší stromy nebo nejhlubší jeskyně na Zemi, jejichž obyvatelé nikdy neuvidí denní světlo. Seriál vznikal po dobu pěti let a je nejdražším přírodovědným dokumentárním seriálem, který kdy BBC nechala natočit.

Planeta Země - dokumentární seriál na Viasat Nature
▲ Planeta Země - dokumentární seriál na Viasat Nature

Diváci mohou tento úchvatný a unikátní dokument sledovat od 2. září do 11. listopadu 2012 každou neděli od 20:00.

Jeden z nejobsáhlejších a nejlepších pořadů zaměřených na historii přírody zobrazuje svět tak, jak ještě nikdy nebyl spatřen a v některých případech možná ani spatřen nebude. BBC do toho projektu investovala 25 milionů dolarů. Na vzniku tohoto seriálu se podílelo 40 kameramanů, kteří strávili 2 000 dnů v terénu natáčením více než 200 nejpozoruhodnějších míst naší planety. Pomocí nejmodernější HD techniky se podařilo natočit naši planetu v celé její kráse a objevit další divoké a krásné kouty Země. Časoměrné sekvence umožnily také zachytit vývoj životního prostředí.

Seriálem provází Sir David Attenborough, celosvětově známý moderátor a přírodovědec, jehož obličej a hlas je přes 50 let neodlučitelně spjat s přírodopisnými dokumenty. Tento držitel mnoha čestných titulů významných světových univerzit se vydá se štábem BBC do odlehlých a zatím neprozkoumaných míst. Vůbec poprvé vzniknou záběry zachycující vzácná a nepolapitelná zvířata.

V každém z jedenácti dílů jsou zobrazeny jiné krásy planety. David Attenborough se s diváky vydá do Arktidy za medvědy, Antarktidy za tučňáky císařskými, prozkoumá zrození hor na jednom z nejníže položených míst na Zemi, vydá se za medvědem grizzly, z vrtulníku bude sledovat tok nejmohutnějších řek, zavítá do jeskyně plné vlaštovek v Mexiku, o níž ví jen málokdo, odkryje překvapivé různorodosti pouští, absolvuje epickou cestu s keporkakem a zažije spoustu dalších dobrodružných výprav za divy přírody.

Seriál Planeta Země by si neměli nechat ujít žádní milovníci přírodopisných dokumentů. Za dokonalostí naší přírody se s Davidem Attenboroughem vydáme poprvé 2. září 2012 na televizní stanici Viasat Nature.





Reklama




Vybrané články