Quantcast

Skylink: SOI se plete. Poplatek musí platit všichni

| redakce | tisk

8 měsíců v roce 2008 neměl provozovatel digitálních satelitních platforem Skylink a CS Link ve všeobecných podmínkách možnost jejich jednorázové změny. O tomto problému provozovatel ví.

Přesto si společnost M77 Group myslí, že servisní poplatek může zavést i pro tyto zákazníky. Píše o tom web Živé.sk.

V podmínkách platných od 1.3.2008 do 1.10.2008 nebyla vysloveně uvedená možnost jednorázové změny Všeobecných obchodních podmínek ze strany provozovatele. Podle rozboru SOI by společnost od těchto zákazníků neměla vybírat servisní poplatek.

Souhlas s novou verzí Všeobecných obchodních podmínek platných od 15.6.2012, který poplatek zavádí, je podle provozovatele aktivním jednáním. "Aktivním jednáním je přitom především přistoupení zákazníka k úhradě nově zavedeného Servisního poplatku. Zákazníci, kteří přistoupili, resp. přistoupí na tento návrh ze strany provozovatele a začnou hradit servisní poplatek, tímto jednáním nové znění Všeobecných obchodních podmínek platných od 15.6.2012 fakticky i právně akceptují," tvrdí firma.

"Těmto zákazníkům, kteří na tento požadavek nepřistoupí, je společnost M77 Group S.A. bohužel nucena stávající smluvní vztah vypovědět a to v souladu s příslušným právním předpisem vztahující se na ukončení právního vztahu platného na dobu neurčitou. O této skutečnosti jsou postupně všichni zákazníci ze strany provozovatele adresně informováni," dodal mediální zástupce provozovatele Marek Němec.

Od 1.9.2012 vstoupí u provozovatele CS Link a Skylink v platnost servisní poplatek, který budou muset hradit někteří diváci s neplacenou nabídkou. V Česku je servisní poplatek stanoven na 29,-Kč měsíčně, na Slovensku na 1,20 eur. Poplatek má pokrývat náklady za provoz přístupových karet a zákaznický servis.





Reklama




Vybrané články