Quantcast

V sobotu vpadnou na Prima COOL živé mrtvoly

| redakce | tisk

Napadne-li vás smrtící vir, ne vždy musíte umřít. Radost z toho mít ale nebudete, stane se z vás živý mrtvý. Seriál, kde se takové zrůdy objevují, kam se podíváš, začne Prima COOL vysílat tuto sobotu 25. 8. od 22.05. Milovníci napětí a zombie se mohou těšit rovnou na dva úvodní díly fenomenálního seriálu Živí mrtví / The Walking Dead. Další epizody budou následovat od 27. 8. každé pondělí od 22.15.

Seriál Živí mrtví se stal jednou ze senzací americké televizní sezony roku 2010 a vytáhl zombie žánr z hlubin zapomnění. Zachycuje příběh skupinky lidí, kteří přežili virovou epidemii, jež změnila většinu lidstva v agresivní zombie. Pod vedením Ricka, který byl ve starém světě policistou, cestují americkou Georgií a snaží se najít nový bezpečný domov. Čím je situace zoufalejší, tím je jejich vůle přežít silnější. Jsou ochotni udělat téměř cokoli, aby zůstali naživu. Jak dlouho si udrží zbytky lidskosti?

V sobotu vpadnou na Prima COOL živé mrtvoly
▲ V sobotu vpadnou na Prima COOL živé mrtvoly

Dílo je inspirováno nadmíru úspěšnou komiksovou sérií The Walking Dead od Roberta Kirkmana, který se na seriálu produkčně podílí a napsal scénář čtvrté epizody. Hlavní hybnou silou v zákulisí je ale slavný režisér Frank Darabont, který má na kontě filmy jako Vykoupení z věznice Shawshank a Zelená míle. Vše zaštiťuje producentka Terminátora a Vetřelců Gale Anne Hurdová.

První série živých mrtvých získala ocenění Saturn Award za nejlepší televizní seriál, cenu Emmy za nejlepší protetický make-up, a dokonce byla nominovaná na Zlatý glóbus za nejlepší seriál roku. Hudbu složil Bear McCreary, který se proslavil hudbou v nové Battlestar Galactice.

První epizoda se během jednoho týdne premiérově vysílala ve 120 zemích světa na různých kanálech televizní sítě Fox International. Dne 26. 10. 2010 dokonce proběhl ve 26 městech světa útok zombie, který začal v Taipei a v Hongkongu a skončil americkou premiérou v Los Angeles.

Herci maskovaní za zombie museli projít speciálním výcvikem, aby se naučili správně potácet, klátit a huhňat. Natáčí se na 16mm film, a dokonce opravdu v Georgii. Město Atlanta se tak stalo metropolí všech zombies.

Fenomén Živí mrtví / Walking Dead navíc inspiroval tvůrce počítačových her a aplikací na mobilní telefony. Například hra Walkers Kill Count je schopna propojení iPhonů a iPadů s televizí. Při sledování seriálu si její uživatelé mohou tipovat počet sestřelů, komu ze zabijáků připadne nejodpornější práce či jaká zbraň usmrtí postavu na obrazovce.





Reklama




Vybrané články