Quantcast

Významné nápady Jamese Maye - seriál na Viasat Explorer

| redakce | tisk

Televizní kanál Viasat Explorer odvysílá od 21.11. do 5.12.2012 ve 20:25 hodin dokumentární seriál Významné nápady Jamese Maye. Tento seriál nabízí příležitostný pohled do budoucnosti, která může být jak znepokojující tak i vzrušující.

Technologie se často dotýkají našich životů daleko více, než si vůbec umíme představit a dnes, více než kdy jindy, potřebujeme, aby se lidé se zajímavými nápady zapojili. James May, známý moderátor seriálu Top Gear, cestuje kolem světa a vyhledává nápady, často považované za sci-fi - jeho velké myšlenky. Potkává inteligentní a často i posedlé lidi, kteří se snaží proměnit své nápady v realitu. Každý díl je zaměřený na konkrétní nápad blízký Jamesovu srdci, ale zároveň zvažovaný s ohledem na život v 21. století.

Významné nápady Jamese Maye - seriál na Viasat Explorer
▲ Významné nápady Jamese Maye - seriál na Viasat Explorer

James už řídil spoustu úžasných aut - teď ale dostane na vyzkoušení několik vozidel, která se tak trochu liší od obvyklých modelů, které znáte z Top Gearu. Mezi ně patří třeba Aerokar (legendární létající auto z roku 1950). To ale není zdaleka všechno - James například zvažuje řešit otázku přetížení na silnicích právě pomocí létajících vozidel, stejně jako se využívá ruský Ekranoplán.

Roboti, kyborgové, bioničtí muži ... Ty všechny jsme viděli ve filmech, ale nestanou se náhodou realitou? James zkoumá spojení člověka se strojem s ženským robocopem a bionickými implantáty. Je odpor marný?

Nakonec se James ptá, proč jsou naše zdroje energie tak zastaralé. Výlet do Mexika mu otevře oči - zjistí, jak by auto mohlo fungovat pouze na vzduch, nebo zda řešení naší energetické krize může být "nadpozemské". Nechte se inspirovat na Viasat Explorer.

Významné nápady Jamese Maye - středa 21. listopadu - 5. prosince ve 20:25 na Viasat Explorer.





Reklama




Vybrané články