Quantcast

Fransat zařazuje 6 nových HD programů z DVB-T

| redakce | tiskobrázek k článku: Fransat zařazuje 6 nových HD programů z DVB-T

Francouzská satelitní platforma Fransat rozšiřuje svoji nabídku o šest nových stanic ve vysokém rozlišení. Jedná se o programy, které startují v tamní digitální terestrické síti.

Od magického data 12.12.2012 mohou diváci po celé Francii sledovat šest nových DVB-T programů v HD rozlišení - Chérie 25 (pro ženy), HD1 (fikce), L'Équipe 21 (sportovní zprávy), Numéro 23 (vysílání pro zdravotně postižené), RTMC Découverte (dokumentární) a 6TER (rodinný). Uvedení těchto kanálů je dalším mezníkem v rozšíření digitálních vysílacích služeb ve Francii a progresivním zavádění vysílání v HD rozlišení.

Pouze 25 procent francouzských domácností bude moci sledovat nové kanály při jejich startu prostřednictvím digitálního pozemního vysílání. Pokrytí se bude postupně rozšiřovat až do roku 2015.

Všechny výše uvedené stanice budou od počátku dostupné pro všechny diváky satelitní služby FranSat, kteří jsou vybaveni HD set top boxy.

FranSat se vysílá z kapacity satelitu Eutelsat 5 West A na pozici 5 st. západně v systému podmíněného přístupu Viaccess.





Reklama




Vybrané články