Quantcast

Království rostlin - exkluzivně na Viasat Nature

| redakce | tisk

Připojte se k legendárnímu přírodovědci Siru Davidu Attenboroughovi na Viasat Nature a objevte mikroskopický, kouzelný svět rostlin, který je pouhým okem neviditelný.

Díky revolučním filmovým technikám uvidíte tento neuvěřitelný svět na televizních obrazovkách vůbec poprvé - odhalíte pravou podstatu rostlin jako tvorů, kteří jsou každým coulem stejně dynamičtí a agresivní, jako zvířata. Seriál se natáčel na naprosto jedinečném místě, kde je mikrokosmos celého rostlinného světa a kde je zastoupeno asi 90 % všech známých druhů rostlin: v britské Národní botanické zahradě Kew Gardens, jen kousek od centra Londýna. Natáčelo se v průběhu celého jednoho roku, takže v tomto naprosto unikátním seriálu uvidíte nový pohled na svět rostlin - a to od těch nejbizarnějších okamžiků, až po ty nejkrásnější.

Nádherné záběry ilustrují Davidův nezaměnitelný vypravěčský styl, když odhaluje nové poznatky na cestě, kterou rostliny urazí od svých prvních okamžiků v půdě, až po zaujmutí zásadního místa, které jim v přírodě patří. Attenborough odhaluje mikrokosmos, který je pro nás neviditelný, kde se hmyz krmí a rozmnožuje, kde květiny fluoreskují a kde spolu rostliny navzájem, a zároveň i se zvířaty, komunikují za pomoci vůně a zvuku. Ukáže vám také mimořádná zvířata a houby, které jsou se světem rostlin neodmyslitelně spjaty - počínaje můrami a netopýry a drobnými, jedovatými žábami, obřími želvami a houbami, které mohou ovládat mysl, konče.

Království rostlin - exkluzivně na Viasat Nature
▲ Království rostlin - exkluzivně na Viasat Nature

Sir David Attenborough říká: „Jedna z nejkrásnějších věcí, které na natáčení rostlin existují, je fakt, že můžete odhalit skryté aspekty jejich života". Království rostlin je naprosto průlomový seriál, ve kterém jsou hrdiny rostliny, které vyprávějí své příběhy a předvádějí strhující show. Toto velkolepé dobrodružství je natolik propracované a podmanivé, že si získá doslova každého, dokonce i ty největší odpůrce zahradničení.

Království rostlin - každé pondělí ve 21:00, 6. května - 27. května 2013 na stanici Viasat Nature.

zdroj: Viasat





Reklama




Vybrané články