Quantcast

Vysílač Trutnov - Černá Hora s novým kanálem pro multiplex 2

| redakce | tisk

Dnes do 15:00 hodin probíhá na vysílači Trutnov - Černá hora plánovaná servisní výluka televizního a rozhlasového vysílání. Během výluky se odmlčí multiplexy 1 až 3 a také VKV/FM stanice.

Po výluce naladí diváci digitálního terestrického vysílání programy TV Nova, Nova Cinema, Prima Family, Prima COOL a TV Barrandov vysílané v rámci multiplexu 2 na novém vysílacím kanále 38 (původně 61).

Změna kanálu přinese obyvatelům převážně Královehradeckého kraje kvalitnější televizní signál, který se bude lépe šířit i do míst, kde není přímá viditelnost na vysílač.

Přeladění kanálu se dotkne velké části obyvatel především Královehradeckého kraje, ale také některých okresů v okolních krajích. Půjde především o okresy Semily, Nymburk, Mladá Boleslav a Pardubice. Není ale technicky možné přesně určit, kde je signál z Černé hory přijímán vzhledem k vzájemnému přesahu pokrytí sousedních vysílačů. Připravili jsme proto informační kampaň, a to jak pro média, tak pro zástupce měst a obcí i anténní firmy v relevantních lokalitách, jejímž cílem je informovat všechny dotčené skupiny v dostatečném časovém předstihu, aby měly čas se na změnu připravit,“ doplňuje Martin Gebauer, zástupce generálního ředitele Českých Radiokomunikací. „Naším hlavním zájmem je, aby přeladění proběhlo pro diváky bez jakýchkoliv problémů.“





Reklama




Vybrané články