Quantcast

Digiturk chce vstoupit na ázerbájdžánský trh

| redakce | tisk

Operátor turecké placené televize Digitürk má zájem vstoupit na ázerbájdžánský trh. Provozovatel již uzavřel dohody o distribuci s místními podnikateli na vysílání zápasů turecké fotbalové Süper Lig a také řady dalších kanálů.

Podle dohody dojde i k rozšíření prodejních míst. Konečný cíl zájmu Digitürk v Ázerbájdžánu je dosáhnout do 100 procent domácností do konce roku 2014. Informoval o tom ředitel marketingu tureckého operátora Murat Yurttaş.

Připomeňme, že turecký fond Savings Deposit and Insurance Fund (TMSF), který spravuje Digitürk, plánuje prodat 53 procentní podíl ve společnosti. O prodání podílu jedná s tureckými a mezinárodními investory.

Digitürk využívá kapacity na satelitu Eutelsat 7A (7°E), kterou využívá pro placenou televizi v Turecku. Služby pro Ázerbájdžán může poskytovat ze satelitu AzerSpace 1 / Africasat-1A (46°E). První telekomunikační satelit Ázerbájdžánu vybudovaný americkou firmou Orbital Sciences Corporation byl na orbit vynesen v únoru 2013. I přes počáteční náklady projektu (kolem 202,6 mil. dolarů) má již první příjmy. Zisk za dva měsíce 2013 (červen - červenec) dosáhl 5 milionu dolarů.

Vedle toho se vyplatí investovat do placené televize v Ázerbájdžánu - země totiž zatím nemá žádnou DTH platformu.

zdroj: tdaily.ru, satkurier.pl





Reklama




Vybrané články