Quantcast

Česká televize zatím bez dalších vysílačů multiplexu 1a

| redakce | tisk

Pokrytí programy České televize (ČT) ve vysokém rozlišení (HDTV) - ČT1 HD, ČT2 HD a ČT Sport HD se zatím nerozšíří. Česká televize v tuto chvíli nemá konkrétní plán na spuštění dalších vysílačů multiplexu 1a (MUX1a).

"Jednání o možném rozšíření MUX1a v současné době sice probíhají, ale za situace, kdy ještě nebylo rozhodnuto o budoucnosti kmitočtů, které jsou momentálně pro rozšiřování této sítě k dispozici," uvedla na dotaz webu parabola.cz Daniela Němcová, ředitelka Komunikace a marketingu České televize. "Využití kmitočtů po roce 2017 rozhodne Český telekomunikační úřad," dodává.

Regionální síť 7, kterou multiplex 1a z velké části využívá, má přidělené další vysílače, které ještě nejsou v provozu. "Spuštění konkrétních dalších vysílačů MUX1a v tuto chvíli naplánováno není," řekla parabola.cz Daniela Němcová z ČT.

Multiplex 1a obsahuje výše uvedené tři HD programy a také dvojkanál ČT:D a ČT art. Mux1a využívá část kapacity Regionální sítě 7 společnosti Progress Digital podnikatele Radima Pařízka. V této síti jsou také komerční programy Retro a Rádio Čas.





Reklama




Vybrané články