Quantcast

ČT začala natáčet seriál Doktor Martin s Miroslavem Donutilem

| redakce | tisk

Padla první klapka nového seriálu s pracovním názvem Doktor Martin v hlavní roli s Miroslavem Donutilem. Špičkový chirurg Martin Elinger se přestěhuje do zapomenuté vesničky Protějov a nastoupí zde jako praktický lékař.

Mezi místní ovšem vůbec nezapadne. Arogantní a ironický doktor sice zvládá vyřešit složité lékařské případy, v běžné komunikaci s lidmi ale úplně selhává. Kromě Miroslava Donutila se v seriálu objeví Jitka Čvančarová, Václav Kopta, Tomáš Měcháček nebo Jana Štepánková.

Elinger se chová specificky, ale u lékařů záleží jako u každé profese hlavně na tom, zda jsou dobří nebo špatní. A tohle je dobrý doktor,“ říká Miroslav Donutil, kterého zaujal především scénář. „Mně se líbí, že to vlastně ani není seriál. Každá epizoda se věnuje jednomu ucelenému příběhu a moje postava prochází celým dějem,“ vysvětluje.

ČT začala natáčet seriál Doktor Martin s Miroslavem Donutilem
▲ ČT začala natáčet seriál Doktor Martin s Miroslavem Donutilem

Diváci se mohou těšit na vtipné dialogy, zábavné postavy a ty nejlepší české a slovenské herce. Příběhy mají rychlé tempo, originální lékařské zápletky a především humor. Navíc se děj odehrává v nádherném prostředí Beskyd, takže bude na co koukat,“ představuje projekt Vratislav Šlajer, producent filmové společnosti Bionaut, která seriál pro Českou televizi vyrábí.

Kromě výborných herců se nám podařilo pro projekt získat mladé a úspěšné scenáristy a skvělého režiséra Petra Zahrádku. Věřím, že se tak podaří natočit zábavný a chytrý seriál,“ doplňuje kreativní producentka ČT Kateřina Ondřejková, v jejíž Tvůrčí producentské skupině seriál vzniká. Na scénáři inspirovaném britským originálem Doc Martin se podílejí Štefan Titka, Tereza Dusová, Tomáš Končinsky a Ondřej Provazník.

Podle jejich scénáře se vedle Miroslava Donutila v seriálu objeví hlavně mladé postavy, které nenechají upjatého lékaře pokračovat v zaběhlých kolejích věčného mrzouta. Po svém předchůdci totiž doktor Martin podědí kromě ordinace také ulítlou a drzou sestřičku. V její roli sekunduje Miroslavu Donutilovi vycházející slovenská hvězda Gabriela Marcinková. Ve fiktivní vesnici Protějov na doktora Martina čeká ještě další osudová žena - učitelka z místní základky Lída Klasnová. Obsazení Jitky Čvančarové do role rázné, ale okouzlující Lídy, dává svižně napsanému scénáři ještě přitažlivější rozměr.

Budeme pracovat i s mnoha herci z moravsko-slovenského pomezí, kde se příběh odehrává, což je i pro mě nové a velice zábavné,“ upozorňuje režisér Petr Zahrádka a dodává: „Doktor Martin je vlastně můj první seriál podle zahraniční předlohy. Je to pro mě trochu výzva k překonání originálu,“ dodává Zahrádka, který svůj výjimečný cit pro vyprávění předvedl například v úspěšných cyklech České televize Škoda lásky a Nevinné lži, pro který režíroval kritiky i diváky oceňovaný díl Klukovina.

Seriál natáčí Česká televize v koprodukci se slovenskou RTVS a ve spolupráci s producentkou Zuzanou Mistríkovou ze společnosti PubRes.

zdroj: ČT





Reklama




Vybrané články