Quantcast

NGC uvede doku seriál Vědecky prověřeno

| redakce | tiskobrázek k článku: NGC uvede doku seriál Vědecky prověřeno

V dnešní době se prostřednictvím facebooku či youtube stávají globální senzací videa troufalých amatérů, kteří se pokouší o nejrůznější kousky. Na internetu najdete bezpočet videí s karamboly na motorce, nehodami na trampolíně či neočekávanými výbuchy.

National Geographic Channel vychází ze současného trendu a vysílá každé pondělí ve 22 hodin nový dokumentární seriál Vědecky prověřeno, jenž se zaměří právě na tyto oblíbená a na internetu hojně šířená videa.

Pořadem vás bude provázet oblíbený britský moderátor Richard Hammond, který představí nepřeberné množství nehod. Každý díl se bude zabývat několik tématy, jako jsou vzpírání, střelba ze zbraní, skákání přes auta, akrobatický tanec, kácení stromů nebo slaňování. S pomocí fyziky, biologie a techniky Hammond objasní na jednotlivých příkladech, proč akce nedopadly podle představ jejich aktérů. Zjistíte, jak zrychlení a náklon ovlivňují při skoku jezdce na BMX, jak Hookův zákon působí na člověka na skákací tyči či že v důsledku gravitace všechno, co jde nahoru, musí jít zákonitě i dolů.

NGC uvede doku seriál Vědecky prověřeno
▲ NGC uvede doku seriál Vědecky prověřeno

Richard Hammond se soustředí na jednotlivé detaily, které vedly k selhání, ať už se jedná o váhu, objem, hybnost, spalováni ale i to, jak funguje mozek. Pomocí vizuálních diagramů vám osvětlí příčiny neúspěšných pokusů a vysvětlí principy a vědecké zákony, které aktéři porušili.

Ve Vědecky prověřeno vám sice Richard Hammond nevysvětlí, proč tihle lidé udělali to, co udělali, ale zábavnou formou si dozvíte, jak fungují základní vědecké zákony a princip, na které není radno zapomínat. Sledujte na NGC každé pondělí ve 22 hodin nový seriál a váš mozek se rozhodně nudit nebude. Exkluzivní videa a fotografie z pořadu naleznete na www.natgeotv.com/cz/vedecky-provereno.

Vědecky prověřeno uvádí National Geographic Channel v rámci celoročního nosného programového tématu Pobavte svůj mozek. Cílem je osvětlit, jakým neuvěřitelným způsobem funguje věda a lidská mysl prostřednictvím pořadů, ve kterých se budou diváci aktivně angažovat. Můžete se těšit na programy plné experimentů, hlavolamů a pokusů. Sledujte naše stránky www.natgeotv.com/cz/pobavte-svuj-mozek a dozvíte se víc.

zdroj: NGC





Reklama




Vybrané články