Quantcast

Nova chtěla 6x více peněz od UPC za HD distribuci

| redakce | tisk

K 1. dubnu 2014 byla z nabídky největšího tuzemského kabelového operátora UPC Česká republika vyřazena stanice Nova Sport v SD i HD rozlišení. Důvodem vyřazení je nedohoda mezi provozovatelem kabelové sítě a poskytovatelem programu.

Nova Sport byla proto nahrazena sportovním kanálem Slovak Sport TV2, který přináší přenosy z atraktivní fotbalové soutěže Premier League.

Nova po vyřazení kanálu Nova Sport z nabídky UPC odstřihla tohoto operátora od HD distribucí všech programů skupiny Nova. V kabelové síti UPC se tak nyní vysílají HD programy Novy upscalované z SD rozlišení a nejenom tam. Také sesterská UPC DTH, provozovatel platformy freeSAT, je nyní bez HD feedu kanálů Nova a Nova Sport. Na rozdíl od kabelové sítě nedošlo k vyřazení Nova Sport.

Nova nebyla spokojená s tím, že získávala poplatky jen za kanál Nova Sport a za ostatní její programy v HD kvalitě nedostávala ani korunu. Podle zdroje iHNED.cz chtěla Nova od UPC za každého diváka UPC šestkrát více peněz než doposud.

Jednání mezi oběma subjekty nadále pokračují. Navíc mohou řešit další spor - nepovolené upscale SD signálu stanic Nova do HD.





Reklama




Vybrané články