Quantcast

Xtra TV pomůže abonentům Lybid TV

| redakce | tisk

Firma Istil Telekom Ukraina, která je vlastníkem satelitní prepaid platformy Xtra TV na Ukrajině, se rozhodla pomoci abonentům bývalé satelitní platformy Lybid TV. Již brzy získají abonenti Lybid TV informace o nabídce Xtra TV.

Po skončení projektu Lybid TV mohou abonenti sledovat pouze FTA programy ze satelitů Eutelsat 36A a Eutelsat 36B na pozici 36°E. Zde je potřeba poznamenat, že kanály se vysílají na kruhové polarizaci (L/R) a nikoliv lineární (H/V), která se vyskytuje na jiných satelitech. Abonenti zbankrotované platformy Lybid TV musí zmodernizovat svůj satelitní komplet - vyměnit konvertor a přesměrovat anténu na satelity Amos 2 a Amos 3 4°W), které využívají ukrajinské stanice, včetně platformy Xtra TV.

Podle hodnocení expertů počet abonentů Lybid TV nepřekročila 50 tisíc. Nevelká základna abonentů je výsledkem krátké přítomnosti na trhu. Platforma fungovala od 1. července 2013.

"Vždycky jsem měl pochybnosti, zda obchodní model Lybid TV přinese úspěch na ukrajinském trhu, protože ten trh není takový jako ruský," poznamenal Jim Filipoff, ředitel Istil Telekom Ukraina. "Z mého pohledu je nyní hlavním problémem na Ukrajině konflikt s Ruskem, který vytvořil nestabilní situaci v ekonomice. To vedlo k poklesu hodnoty hřivny o více než 30 procent vůči americkému dolaru (...). Přes ekonomické problémy Xtra TV nabízí abonentům dobré služby za nejnižší možnou cenu. Xtra TV několikrát obdržela ocenění Media Sat jako nejlepší DTH platformy na Ukrajině," dodal.

zdroj: telesputnik.ru, satkurier.pl





Reklama




Vybrané články