Quantcast

Sport1 a Sport2 HD: Exkluzivně všechna finálová utkání KHL

| redakce | tiskobrázek k článku: Sport1 a Sport2 HD: Exkluzivně všechna finálová utkání KHL

Televize Sport1 a Sport2 HD výrazným způsobem pomáhá k rostoucí divácké i fanouškovské oblibě Kontinentální hokejové ligy (KHL). Provozovatel obou placených kanálů, Chello Central Europe je výhradním držitelem práv ke KHL a tak se diváci mohou těšit na finálová utkání pražského klubu HC Lev Praha a ruského týmu Metallurg Magnitogorsk.
Utkání budou vysílat paralelně obě stanice, Sport1 a ve vysokém rozlišení stanice Sport2 HD.

Kanály Sport1 a ve vysokém rozlišení vysílající Sport2 HD nabídnou nejen přímé přenosy, ale i sestřihy všech sehraných utkání, což znamená, že zdejší hokejový fanoušek dostane skrz obrazovku mimořádnou porci špičkového hokeje.

Divácký zájem o zápasy pražského Lva nebývale roste a úspěch týmu, který se poprvé probil až do závěrečného boje, se projevil i po obchodní stránce. "Z peoplemetrových dat sledovanosti jasně vyplývá rostoucí trend a zvýšený zájem diváků o zápasy Lva a celé KHL. A to i přes konkurenci v podobě paralelně vysílaných přímých přenosů z play-off české hokejové extraligy," uvádí Václav Mozer, Senior Marketing & PR Manager.

Kontinentální hokejová liga je spolu s La Ligou a kvalifikačními utkáními UEFA na ME2016 nejdůležitější součástí vysílání placených televizí Sport1 a Sport2 HD v Česku a na Slovensku. Obě stanice ročně přinášejí přes dvě stovky přímých přenosů z KHL včetně zápasů Lva Praha a Slovanu Bratislava.

Společnost Chello Central Europe měla eminentní zájem o získání exkluzivních televizních práv ke KHL právě kvůli účasti českých a slovenských klubů, konkrétně tedy Lva Praha a Slovanu Bratislava. "Věřili jsme, že kvalita našeho hokeje se dlouhodobě prokáže i v této nejlepší evropské hokejové lize. Lev a jeho management udělal v posledních letech vše pro to, aby v KHL uspěl a nyní je jako vůbec první neruský tým ve finále celé KHL," dodal Mozer.

Chello Central Europe je vedle provozování Sport 1 a Sport 2 HD zároveň i producentem televizních přenosů ze všech domácích zápasů Lva Praha i Slovanu Bratislava. Zápasy pokrývá tuzemský tým komentátorů, techniků a televizních pracovníků, který byl loni oceněn samotnou KHL jako tvůrce nejlepšího televizního přenosu.

Finálová série KHL začne v pátek 18. dubna v Magnitogorsku, kde bude pokračovat o dva dny později. Lev bude hrát doma v O2 areně v úterý 22. dubna a následně ve čtvrtek 24. dubna.

Televizní stanice Sport1 a Sport2 HD lze sledovat prostřednictvím placené nabídky kabelových, satelitních a IPTV operátorů. Společně jsou k dispozici ve více než milionu českých a slovenských domácností. Mezi nejvýznamnější distributory patří UPC Česká republika, UPC Broadband Slovakia, Skylink, Slovak Telekom či Telefónica.

Totožná práva získala společnost Chello Central Europe i pro maďarský trh, kde rovněž působí.

zdroj: Chello





Reklama




Vybrané články