Quantcast

DVB-S2 Plus, rozšíření standardu DVB-S2 od NovelSat

| redakce | tisk

NovelSat, světový lídr v satelitních vysílacích technologií, představil NovelSat DVB-S2 PLUS, DVB-S2 zpětně kompatibilní alternativu k nové DVB-S2X (Digital Video Broadcast S2 Extensions), normy schálené konsorciem DVB v březnu 2014.

DVB-S2X poskytuje v průměru o 2,2 procent vyšší kapacitu než NovelSat DVB-S2 PLUS. Od DVB-S2X se DVB-S2 PLUS liší tím, že je založen na DVB-S2 standardu s 5% roll-off factor (ROF) a je plně kompatibilní s DVB-S2 standardem. To je rozhodujícím faktorem pro organizace, kteří chtějí zůstat na standardu nebo chtějí využívat stávající DVB-S2 přijímače.

Standard DVB-S2X poskytuje jemnější MODCOD, včetně vyšší modulačního schématu až do 64APSK, ROF je nižší než 5% ve srovnání s 20% v DVB-S2 a lineárních kanálových módech pro využíváni konfigurace multi-carrier na transpondéru. Tyto a další rozšíření zvyšují efektivitu pro vysílání v průměru o více než 5% ve srovnání se standardem DVB-S2.

NovelSat se zavázal k podpoře všech standardů, včetně DVB-S2X. Nicméně vysílatelé, kteří vyžadují standardy a zvažují přechod na DVB-S2X, firma NovelSat doporučuje upgrade na verzi NovelSat DVB-S2 PLUS. Téměř se rovná výkonu nového standardu DVB-S2X a rovněž nabízí zpětnou kompatibilitu a cestu pro budoucí růst.

NovelSat DVB-S2 PLUS je řešení založené na standardech a je známé pod označením NovelSat NS3. Alternativa firma obvykle zvyšuje efektivitu o 40 až 62 procent ve srovnání se základním průmyslovým standardem DVB-S2 a poskytuje vynikající odolnost vůči rušení, kolísání počasí a fázový šum.





Reklama




Vybrané články