Quantcast

Vysílač Buková hora v úterý s výlukou TV a R vysílání

| redakce | tisk

České Radiokomunikace chystají na úterý 29. dubna 2014 výluku televizních a rozhlasového vysílání z vysílače Ústí nad Labem - Buková hora. Výluka pro DVB-T multiplexy potrvá od 6.00 do 15.00 hodin, pro rozhlasové vysílače v pásmu VKV/FM od 9.00 do 15.00 hodin

Z vysílače Buková hora nebude aktuálně vysílat veřejnoprávní multiplex 1 České televize, multiplex 2 s programy televizí Nova, Prima a TV Barrandov a multiplex 3 s programy Prima Love, Prima ZOOM, Óčko, Óčko Gold, TV Active, Šlágr TV a ČT:D/ČT art. Uvedla dnes firma.

Na vysílači Buková hora dojde také k přerušení rozhlasového vysílání, a to v době od 9.00 do 15.00 hodin. Dotkne se stanic ČRo Radiožurnál na frekvenci 90,9 MHz, ČRo Vltava na frekvenci 104,5 MHz, ČRo Sever na frekvenci 88,8 MHz, Frekvence1 na frekvenci 93,5 MHz a Rádio Impuls na frekvenci 102 MHz.

Při plánované výluce bude provedena pravidelná kontrola vysílače, anténních systémů, údržba energetiky a vysílací technologie.

Výluka televizního a rozhlasového vysílání z ústeckého vysílače Buková hora se dotkne pouze těch diváků, kteří přijímají signál právě z tohoto vysílače. Diváků, kteří přijímají signál z okolních vysílačů Praha - Žižkov, Praha - Cukrák, Liberec - Ještěd a Chomutov - Jedlová hora, které rovněž pokrývají určité oblasti Ústeckého kraje, se výluka netýká.





Reklama




Vybrané články