Quantcast

MTV Networks vrátilo českou licenci na Viacom Blink!

| redakce | tisk

Pražská společnost MTV Networks s.r.o. vrátila českou licenci na šíření televizního programu Viacom Blink! prostřednictvím satelitu. Česká licence pro Viacom Blink! zanikla 30.6.2014. Placený kanál Viacom Blink! se vysílá v Polsku.

MTV Networks získala licenci od českého regulátora RRTV (Rada pro rozhlasové a televizní vysílání) v roce 2010. Projekt původně vznikal pod názvem Spike. Ještě před startem stanice byl v roce 2011 kanál přejmenován na Viacom Blink! Podle licenčních podmínek mohlo být vysílání stanice zcela nebo převážně směřováno na území těchto zemí: Polsko, Česká republika, Slovensko, Maďarsko, Rumunsko, Bulharsko, Srbsko, Chorvatsko, Černá Hora, Slovinsko, Albánie, Makedonie. Oproti původnímu plánu se ruší původně plánované vysílání Viacom BLINK v zemích Rusko, Izrael, Ukrajina, Jihoafrická republika, Nigérie, Keňa, Bulharsko, Srbsko, Chorvatsko, Černá Hora, Slovinsko, Albánie, Makedonie.

Licenční podmínky uvádějí, že stanice měla vysílat seriály a komediální seriály v rozsahu 30 až 50% vysílacího času. Reality show měly vyplnit 15 až 30 procent vysílacího času. Dále program pod českou licencí obsahoval animované pořady, hrané filmy, dokumenty, pořady o životním stylu a hry.





Reklama




Vybrané články