Quantcast

Sky Deutschland skončí v systému Nagravision

| redakce | tiskobrázek k článku: Sky Deutschland skončí v systému Nagravision

Pět let po skončení původní satelitní platformy Premiere je i jeho nástupce Sky Deutschland kódován dvěma systémy podmíněného přístupu. To se ale brzy změní. Během několika příštích měsíců skončí starý systém Nagravision (tzv. Nagra Media Access).

Operátor německé satelitní placené televize Sky Germany se chystá na důležité technické změny, které se dotknou i kódovacího systému používaného na satelitu a také u kabelových operátorů. V současné době používá dva systémy - novější NDS (Cisco) a starší Nagravision, pro které je ještě mnoho dekódovacích karet v provozu.

V budoucnu chce provozovatel německé Sky používat výhradně systém Videoguard. Stávajícím klientům musí proto vyměnit jejich stávající hardware a dodat i nové přístupové karty.

Výměna přijímače se bude týkat i řady dalších zákazníků Sky Deutschland. S ohledem na efektivnější způsob distribuce programů v MPEG-4 a v DVB-S2 multiplexech bude přijímačům dodávat nové HD přijímače.

Migrace klientů Sky DE bude probíhat několik měsíců. "Chcme být připraveni na přechod do konce roku 2015," uvedl Stefan Kunz, Vice President Business and Distribution ve Sky Deutschland. Konec Nagravision u Sky Germany se blíží a skončí do konce roku 2015.

zdroj: Digital Fernsehen





Reklama




Vybrané články