Quantcast

Mikro monstra na Viasat Nature

| redakce | tisk

Skrytý ve větvích stromů a v křovinách je fascinující svět, o kterém většina z nás neměla ani ponětí. V tomto naprosto revolučním novém seriálu David Attenborough odhaluje úžasnou přizpůsobivost nejúspěšnější skupiny živočichů na naší planetě - mikro monster. Seriál odvysílá Viasat Nature.

A nebyl by to David Attenborough, kdyby nepoužil průkopnickou makroskopickou techniku natáčení, aby tak mohl do nejmenšího detailu zkoumat jedinečné, složité, sofistikované chování těchto fascinujících tvorů a spletitost prostředí, ve kterém žijí.

Mikro monstra na Viasat Nature
▲ Mikro monstra na Viasat Nature

Tak jako nikdy před tím se s Davidem Attenboroughem ponoříte hluboko do makroskopického světa hmyzu - od nebezpečných zabijáckých mravenců a jejich kontroly nad životním prostředím, až po chilskou tarantuli růžovou a její bizarní rituál páření. Uvidíte ale samozřejmě mnohem víc ze života těchto fascinujících tvorů: navštívíte například vrahovo doupě, budete pozorovat paralyzující žihadlo a v neposlední řadě uvidíte i zabijáka, jak se doslova obléká do mrtvol svých obětí.

Seriál Mikro monstra je vzrušující výpravou do říše, která je všude kolem nás, a přesto zcela skrytá - a právě to nás na ní zřejmě tolik fascinuje. Seriál odvysílá Viasat Nature ve dnech úterý - pátek, 28. - 31. října 2014, ve 20:10 hodin.

zdroj: Viasat





Reklama




Vybrané články