Quantcast

Berlín testuje DVB-T2 v HEVC

| redakce | tiskobrázek k článku: Berlín testuje DVB-T2 v HEVC

V Berlíně byly zahájeny technické testy digitální pozemní TV v nové generaci standardu zemského vysílání DVB-T2 s využitím nejmodernějšího kompresního formátu HEVC (H.265). Testy provádí společnost Media Broadcast, přední poskytovatel digitálního TV a rozhlasového vysílání v Německu.

Testovací režim je důležitým krokem k rychlému vybudování DVB-T2 platformy pro digitální pozemní televizi budoucnosti.

Pilotní projekt, který bude probíhat 18 měsíců, probíhá v DVB-T2, nástupci dnešního DVB-T, v kombinaci s kompresním standardem HEVC (H.265). Tato technologie umožní v budoucnu efektivnější využívání dostupných frekvencí, šířit více televizních stanic, včetně programů ve vysokém rozlišení (HDTV).

Německo chce zavést DVB-T2 v roce 2016 a postupně přejít z DVB-T na DVB-T2.

Pilotní projekt podporují vysílací společnosti, výrobci přijímačů a sdružení jako ARD, ZDF, RTL Group, ProSiebenSat.1, ARTE, Samsung, Sony, LG Electronics, Panasonic, Philips, Loewe, Humax, TechniSat, Rohde & Schwarz, Sagemcom, Funke a Broadcom.

Testovací provoz probíhá na K42 z vysílačů Alexanderplatz a Schäferberg (50 kW ERP). Kapacita multiplexu se pohybuje od 18 do 28 Mbit/s v závislosti na konfiguraci. Multiplex umožňuje šířit až 7 programů v HD rozlišení.





Reklama




Vybrané články