Quantcast

Kolín nad Rýnem a Bonn s testy DVB-T2

| redakce | tisk

V dalších lokalitách Německa odstartuje testovací vysílání v novém standardu digitálního pozemního vysílání. Ve městech Kolín nad Rýnem a Bonn a jejich okolí se budou vysílat dva zkušební multiplexy v DVB-T2 s využitím moderního kompresního formátu HEVC.

První testovací DVB-T2 multiplex byl u našich západních sousedů spuštěn nedávno. Pilotního projektu DVB-T2 v Berlíně se účastní vysílací společnosti a výrobci zařízení.

Další test bude spuštěn v příštím roce a to konkrétně v srpnu 2015 v okolí měst Kolín nad Rýnem a Bonn. Dne 10. října 2014 vznikla pracovní skupina složená ze zástupců WDR, Media Broadcast, RTL Group, ProSiebenSat.1, ZDF a mediálního úřadu, který se bude podílet na přípravě a realizaci.

Vysílatelé a výrobci přijímačů mají úzce spolupracovat na podpoře hybridních přijímačů (DVB-T2/HEVC plus internet). Přípravy na testovací vysílání probíhají i v dalších regionech Německa. Cílem je zahájení ostrého provozu DVB-T2 multiplexů v létě 2016. DVB-T2 má postupně nahradit stávající DVB-T.

zdroj: Digital Fernsehen





Reklama




Vybrané články