Quantcast

Uvnitř přírodních gigantů - doku série na Viasat Nature

| redakce | tisk

Dostaňte se pod kůži největších zvířat, která žijí na naší planetě v nové dokumentární sérii na stanici Viasat Nature. Tento uznávaný, cenami ověnčený, seriál o volně žijících zvířatech odhaluje skrytá tajemství světa přírody a jeho nejvýznamnějších divokých zvířat.

Většina dokumentů o volně žijících živočiších ukazuje, jak se zvířata chovají. Zkoumáním jejich anatomie ale seriál Uvnitř přírodních gigantů odhaluje, jak tito tvorové opravdu žijí a fungují.

Přírodní vědec Mark Evans a tým odborníků na anatomii, evoluci a chování, podrobí některá z nejpopulárnějších a tajemných velkých zvířat pitvě. Současně s tím, jak se budou jejich těla otevírat a důkladně zkoumat, vám ale pitva navíc odhalí také vědu, ukrytou za jejich mnohaletou evolucí a rozvojem. Budete tak mít jedinečnou možnost vidět rarity a zázraky přírody, které jsou normálnímu oku neviditelné.

Uvnitř přírodních gigantů - doku série na Viasat Nature
▲ Uvnitř přírodních gigantů - doku série na Viasat Nature

Mark se svým týmem procestuje doslova celý svět, aby našel odpovědi na to, jak extrémní prostředí utvářelo podivná a úžasná zvířata, jako je například lední medvěd, vorvaň nebo kožatka velká. Biolog Simon Watt bude testovat jejich fyziologii v místě výskytu a evoluční biolog Richard Dawkins pak ukáže, jak evoluce přetvořila jejich jedinečnou anatomii.

Uvnitř přírodních gigantů vždy v pondělí od 17. listopadu do 22. prosince 2014 v 19:15 hodin na Viasat Nature.

zdroj: Viasat





Reklama




Vybrané články