Quantcast

Nouzové přistání letadla se satelitem Astra 2G

| redakce | tiskobrázek k článku: Nouzové přistání letadla se satelitem Astra 2G

Letadlo s evropským telekomunikačním satelitem Astra 2G pro satelitního operátora SES (Astra), letící z Moskvy do kosmodromu Bajkonur v Kazachstánu, bylo dnes 28. října 2014 nuceno nouzově přistát na ruském letišti v Uljanovsku.

"Přistání se uskutečnilo v normálním režimu," řekl mluvčí vyšetřovacího výboru pro dopravu Povolžském federálním okruhu Dmitrij Zacharov. Nikdo nebyl zraněn ani poškozen, dodal.

Podle předběžných údajů byla příčinou nuceného přistání letadla An-124 Ruslan v Uljanovsku porucha motoru. Na palubě letadla bylo 20 lidí. Volga-Dnepr Group, vlastník letadla, uvedla, že během vynuceného přistání nebyl náklad poškozen.

Letadlo mělo během několika hodin pokračovat v letu do kosmodromu Bajkonur. Svůj let zahájil z Toulouse ve Francii, přes Moskvu, kde bylo doplněno palivo, do Bajkonuru.

Astra 2G podle harmonogramu má být vynesena 27. listopadu 2014 na palubě nosné ruské rakety Proton. Družice bude pracovat na pozici 28,2°E. Podle zjištění nebude mít nouzové přistání vliv na vynesení satelitu.

zdroj: satkurier.pl, adtv, rian





Reklama




Vybrané články