Quantcast

Skylink úspěšně dokončil testy nového transpondéru

| redakce | tiskobrázek k článku: Skylink úspěšně dokončil testy nového transpondéru

Operátor satelitní platformy Skylink dokončil technické testy na novém transpondéru na satelitu Astra 3B (23,5°E). Pro komerční provoz může nasadit poměrně vysokou symbolovou rychlost (SR).

Skylink zahájil testy na staronové kapacitě na kmitočtu 11,876 GHz, pol. H začátkem tohoto měsíce. Otázkou bylo, jaké bude mít multiplex parametry. Testy probíhaly se symbol rate 27500, 28700, 29500 a také 29900 ksymb/s s FEC 2/3 i 3/4 v módu DVB-S2 a modulaci 8PSK.

"Testy dopadly dobře," říká webu parabola.cz Jaromír Glisník, člen představenstva společnosti M7 Group, která platformu Skylink provozuje. "Po technické stránce nic nebrání nasadit 29900 kSps," doplňuje.

Nyní Skylink čeká na report od satelitního operátora SES (Astra). "Čekáme ještě na potvrzení SES," dodal Jaromír Glisník.

Zatím není jasné, co se na nové kapacitě objeví. Zatím nepotvrzené jsou programy JOJ HD a PLUS HD. Ty se mají stát součástí balíčku DIGITAL HD.

Vedle nového transpondéru chystá operátor další změny - ukončení distribuce maďarských programů na pozici 23,5°E a přesuny některých stanic (viz. testy Eurosportu na novém TP).





Reklama




Vybrané články