Quantcast

Olympijští vítězové hodnotí český mládežnický hokej na Sport 5

| redakce | tisk

Do studia ZÓNA 5 televize Sport 5 přijali pozvání olympijští vítězové Robert Reichel a Milana Hnilička aby po neúspěšném vystoupení české hokejové reprezentace do dvaceti let na mistrovství světa zhodnotili stav českého mládežnického hokeje.

Na ten se po vypadnutí ve čtvrtfinále se Slovenskem snesla velká kritika.

Myslím si, že se český hokej posunul, můžu to srovnávat, protože jsem před třemi lety působil u reprezentace do 16 let a měli jsme problém vůbec někoho porazit,“ říká současný trenér národního týmu do sedmnácti let Robert Reichel.

Olympijští vítězové hodnotí český mládežnický hokej na Sport 5
▲ Olympijští vítězové hodnotí český mládežnický hokej na Sport 5

Když se podívám na šestnáctku a sedmnáctku, tak za ty tři roky jsme schopni porážet silné týmy Finska, Švédska, Ruska či Ameriky. Ano, může se stát, že prohrajeme, ale už nedostáváme dardy jako dřív,“ dodal trojnásobný mistr světa.

Velkou kritiku po mistrovství světa na internet napsal i jeden z rodičů hráčů Pavel Zacha. I důsledkem toho skončil v nemocnici kouč reprezentace do dvaceti let Miroslav Přerost. Nad tím, že se rodiče vyjadřují k práci realizačního týmu Robert Reichel i Milan Hnilička jen nechápavě kroutí hlavou.

To co se po šampionátu dělo bylo nesmyslné, účelově vyvolané a nebylo to nic týmového, o čemž by vlastně juniorský hokej měl být,“ myslí si manažer reprezentace do 18 let Milan Hnilička. „Tohle k hokeji vůbec nepatří,“ dodal Reichel.

Olympijští vítězové hodnotí český mládežnický hokej na Sport 5
▲ Olympijští vítězové hodnotí český mládežnický hokej na Sport 5

Bývalé úspěšné reprezentanty ve studiu ZÓNA 5 vyzpovídal moderátor hokejových magazínu na televizní stanici SPORT 5 a jejich někdejší spoluhráč Martin Procházka společně s šéfredaktorem SPORT 5 Radkem Macháčkem. Malou ochutnávku z rozhovoru dostali diváci již v pondělním vydání magazínu Hokejová pětka.

Na celý rozhovor dvou hokejových legend se pak diváci mohou těšit ve čtvrtek 22. ledna v 18:30 hodin na SPORT 5.

zdroj: Sport 5





Reklama




Vybrané články