Quantcast

SES objednává 3 nové satelity: SES 14, SES 15 a SES 16/GovSat

| redakce | tiskobrázek k článku: SES objednává 3 nové satelity: SES 14, SES 15 a SES 16/GovSat

Satelitní operátor SES (Astra) si objednal 3 nové telekomunikační satelity - SES 14, SES 15 a SES 16/GovSat. Družice SES 14 je určena k rozvoji služeb na dynamických trzích v celé Americe a Severoatlantickém regionu.

SES 14 bude zhotoven společností Airbus Space and Defence a je naplánován na 4. kvartál 2017 a na pozici 47,5°W/48°W, kde nahradí satelit NSS 806.

SES 14 je hybridním satelitem s kapacitou v C a Ku pásmu a také Ku a Ka pásmem s HTS pokrytím (High Throughput Satellite) oblasti Ameriky a severního Atlantiku. Satelit se bude plně spoléhat na elektrický pohod a bude vybaven elektrickým plazmovým pohonným systémem pro získání polohy na orbitální dráže. SES 14 bude také vybaven Digital Transparent Processor (DTP) pro zvýšení flexibility užitečného zařízení a poskytnutí vlastní šířky pásma podle požadavků zákazníků.

SES 14 poskytne v Ku pásmu široký svazek pro DTH a DTC služby v Americe a podporu stávajících služeb VSAT v obou pásmech. Multi spot svazky v Ku a Ka pásmu poskytnou vysokou kapacitu a jsou ideální pro nároční aplikace jako jsou mobilní, námořní a letecké služby.

SES 15 je určen pro podporu růstu v Severní Americe. Satelit zhotoví a dodá společnost Boeing a dodána ve druhém kvartále 2017 otevře novou orbitální pozici pro Severní Ameriku.

SES 15 bude vybaven hybridním nákladem - vedle kapacity v Ku pásmu se širokým pokrytím a Ku a také Ka pásmem s kapacitou HTS. Satelit bude rovněž vybaven elektrickým pohonným systémem pro změny pozice satelitu na orbitální dráze.

SES 15 podpoří letecké mobilní a vládní trhy, zavádí nové kapacity a pokrytí nad hlavními leteckými trasami po celém kontinentu. Dále bude určena pro náročné dopravní aplikace, vládní, VSAT sítě a námořní služby.

Třetím novým satelitem SES (Astra) bude SES 16/GovSat, který vzniká ve spolupráci s lucemburskou vládou. Nový společný podnik LuxGovSat, vytvořený SES a lucemburskou vládou, si vybral společnost Orbital ATK Inc. jako výrobce nového satelitu, který bude zaparkován na pozici 21,5°E. Vynesení je naplánováno na druhý kvartál 2017.

SES 16 / GovSat je satelit s více úkoly. Družice bude vybavena vojenskými frekvencemi (X pásmo a vojenské Ka pásmo) pro poskytování vysoce výkonného a plně řiditelného spot svazku pro více vládních specifických misí. Satelit bude pokrývat Evropu, Střední východ a Afriku. Lucemburská vláda se předem zavázala k využívání významného množství kapacity na novém satelitu na podporu svých závazků NATO, zbývající kapacita bude k dispozici pro vládní a institucionální klienty.





Reklama




Vybrané články