Quantcast

Česká televize jako inovátor v propojování platforem

| redakce | tisk

Česká televize byla potvrzena v pozici evropského inovátora na poli propojování vysílání, on-line platforem, komunikace a marketingu. Její projekt letní hry pro děti, Zachraňte duhu, totiž po šesté příčce na Prix Europe 2014 získal nyní i první místo v PromaxBDA Europe Awards 2015 v Berlíně. Zabodoval s hravou a originální podporou projektu na obrazovce.

Soutěž Zachraňte duhu vyvedla o prázdninách do přírody a historicky a kulturně zajímavých míst České republiky desítky tisíc dětí. „Přáli jsme si, aby se děti u televizní obrazovky nadchly, na internetu našly inspiraci a prožily o prázdninách nějaké skutečné dobrodružství,“ říká vedoucí dětského webu Déčko.cz a iniciátorka projektu Štěpánka Sunková a dodává: „Vytvořili jsme proto napínavý příběh o Černobílovi, který se rozhodl Déčku sebrat barvy, a bylo na dětech, aby Déčko zachránily. A nejen na dětech, ale i na rodičích a prarodičích, kteří s nimi vyráželi ven. Účast více než čtyřiceti tisíc soutěžících i ocenění, která jsme získali v Evropě, jsou skvělou motivací pro další podobné projekty.“ Na úspěchu projektu měla zásadní podíl i vizuálně výrazná a hravá podpora na obrazovce, která právě získala zlato v evropské soutěži Promax, jež je obdobou filmových Oscarů v oblasti televizní reklamy, grafiky a vizuální prezentace.

Česká televize jako inovátor v propojování platforem
▲ Česká televize jako inovátor v propojování platforem

Soutěž Zachraňte duhu má už i své pokračování ve vysílání. V programu ČT :D totiž získala své pevné místo právě postava Černobíla, který zde každý týden jako ředitel na volné noze komentuje svou svéráznou, černobílou optikou a hlasem Jiřího Vyorálka dění nejen v České televizi. Pořad Černobílo je možné sledovat i on-line: http://decko.ceskatelevize.cz/cernobilo

Česká televize jako inovátor v propojování platforem
▲ Česká televize jako inovátor v propojování platforem

A kdo je Černobíl? „Génius a svébytný egoman, který vznikl jako nevybarvená skica. Od té doby zanevřel na vše barevné a začal vidět svět svou, černobílou optikou. Zbožňuje šachy, v ZOO podporuje pandy, zebry a mambu černou a o volných chvílích se rád prochází mezi Černým mostem a Bílou horou. V MHD jezdí zásadně na černo,“ říkají o něm jeho tvůrci.

zdroj: ČT





Reklama




Vybrané články