Quantcast

Viasat Nature přináší třetí sérii pořadu Pro lásku psů

| redakce | tisk

V psím útulku v londýnském Battersea, který je nejstarším zařízením svého druhu na světě, si s sebou každý zvířecí obyvatel nese srdceryvný příběh zanedbané péče, zrady a opuštění.

Starostlivý personál je ale odhodlaný pomoci každému psímu bezdomovci. Kanál Viasat Nature nyní přináší třetí řadu oblíbeného seriálu Paul O'Grady: Pro lásku psů, v němž diváci v doprovodu komika a zapáleného milovníka psů Paula O'Gradyho dostanou možnost seznámit se se zvířaty v nouzi. Postupně tak navštíví několik zvířecích útulků, kde opuštění psi dostávají druhou šanci.

Paul O'Grady se v nové řadě mnoha cenami ověnčeného seriálu setkává se zvířaty v londýnském Battersea a dalších dvou útulcích, které patří stejné organizaci. Zprostředkovává jejich dojemné příběhy a společně s veterináři Shaunem a Philem a odborníky na zvířecí chování, etology Ali a Brianem, se budou snažit psům a kočkám vynahradit děsivé zážitky z minulosti šťastnými příběhy v budoucnosti.

Viasat Nature přináší třetí sérii pořadu Pro lásku psů
▲ Viasat Nature přináší třetí sérii pořadu Pro lásku psů

Péčí o opuštěná zvířata se zabývají nadšenci, soukromá dobročinná i státem financovaná zařízení. V České republice funguje odhadem okolo 200 zvířecích útulků, které každoročně zachrání tisíce psů a koček. Přibližně polovina z nich se vrací původním majitelům, třetinu adoptují noví majitelé a zbývající zvířata zůstávají v útulcích.

Roční náklady na provoz jednoho útulku mohou dosahovat řádově milionů korun, protože útulek musí zajistit výživu zvířat, zdravotní péči od odblešení a odčervení až po chirurgické zákroky, hradit energie a mzdy personálu, atd.

V ČR funguje Centrální evidence zvířat a věcí ČR, do níž se ukládají informace o zvířatech označených čipem a jejich majitelích, což značně usnadňuje návrat ztracených zvířat. Podle zákona si nesmí nálezce ztracené zvíře ponechat, jinak mu hrozí pokuta, u zvířat s hodnotou vyšší než 5000 Kč by se jednalo dokonce o trestný čin.

Seriál Paul O'Grady: Pro lásku psů vysílá kanál VIASAT NATURE vždy v pondělí od 6. dubna do 11. května 2015 v 19:05 hodin.

zdroj: Viasat





Reklama




Vybrané články