Quantcast

Ruská Trikolor TV má 5 mil. abonentů HD

| redakce | tisk

Největší ruský operátor satelitní televize Trikolor TV potvrdil plány rozvoje televize ve vysokém rozlišení (HDTV). Dne 3. května 2015 překročil počet abonentů HD programů hranici pěti milionů. Podle průzkumu společnosti J'son & Partners, operátor poskytuje HD programy pro 39,6 procent ruských domácností.

"HDTV je ukazatelem stabilního vývoje digitálních technologií trhu," říká generální ředitel pro prodej a servis Trikolor TV Alexej Karpov. "Podle našich odhadů počet uživatelů televize ve vysokém rozlišení v Rusku činí více než 10 milionů domácností a do konce roku 2018 se může zvýšit 2,5 krát," dodal.

Trikolor TV začal HD programy poskytovat od 24. července 2012. Trikolor TV je jediným operátorem v zemi, který poskytuje HD programy v rámci základního balíčku Edinyj. V nabídce je více než 30 HD programů různých žánrů. Na jaře 2015 byl balíček obohacen o 4 vlastní kanály ve vysokém rozlišení (Kino Premium HD, Semejnyj HD, Naše HD, Ostrosjužetnoje HD) a také sportovní KHL HD a hudební iConcerts HD.

Operátor od loňského února spolu s technologickými partnery podporuje program výměny zastaralých přijímačů za nové s podporou HD.

Trikolor TV očekává, že v roce 2017 bude HD stanice poskytovat všem svým abonentům.

zdroj: satkurier.pl, trikolor





Reklama




Vybrané články