Quantcast

V Německu vznikla iniciativa DVB-T2 HD

| redakce | tiskobrázek k článku: V Německu vznikla iniciativa DVB-T2 HD

Skupina německých vysílatelů a organizací spustila společnou iniciativu na podporu zavedení DVB-T2 HD HEVC pro digitální pozemní vysílání v Německu. Do iniciativy se zapojily ARD, Medienanstalten, Mediengruppe RTL Deutschland, ProSiebenSat.1 Media AG, VPRT a ZDF.

Pro vysílání digitální pozemní televize v Německu bude v budoucnu použit standard DVB-T2 a HEVC (High Efficiency Video Coding). Díky této kombinaci mohou německé televizní stanice přenášet ve stejném pásmu více informací (programy ve vysokém rozlišení, další stanice). Část televizního pásma bude v budoucnu využíváno pro mobilní služby, včetně mobilního přístupu na internet.

Na nový vysílací standard bude diváky upozorňovat logo DVB-T2 HD. Zařízení s tímto označením bude kompatibilní s budoucím standardem používaný v Německu.

Většina DVB-T2 zařízení, které jsou již dostupné na německém trhu, bohužel, nejsou vhodné pro příjem DVB-T2 s HEVC.

Přechod na DVB-T2 je v Německu naplánováno na jaro 2017. Bude se týkat 10 metropolitních oblastí a migrace na nový standard by měl skončit v polovině roku 2019. První DVB-T2 HD budou v pilotních oblastech k dispozici již v polovině roku 2016.

Německo zahájilo digitální pozemní vysílání v roce 2002 a dnes jej využívá zhruba 10% domácností.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články