Quantcast

Viasat vypnul vybrané kanály v ruštině

| redakce | tiskobrázek k článku: Viasat vypnul vybrané kanály v ruštině

Operátor satelitní pay-tv platformy Viasat vyřadil ze své kapacity na satelitu Astra 4A (4,8°E) několik ruských televizních stanic. V multiplexu na kmit. 11,843 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4 byly vyřazeny programy Pervyj Baltijskyj Estonia, Pervyj Baltijskyj Lithuania, Ren TV Lietuva a NTV Mir Lithuania.

Všechny uvedené stanice byly zakódovány systémy Videoguard a Viaccess pro abonenty satelitní platformy a operátory kabelových sítí.

K vyřazení některých verzí ruských kanálů došlo z důvodu zákazu jejich distribuce ve vybraných pobaltských státech. Litevský regulátor médií dospěl k závěru, že ruské média porušují zásady novinářské etiky, neobjektivně informují veřejnost a podněcují k válce a nenávisti mezi národy. Všechno souvisí s tématem událostí na Ukrajině. Podobné připomínky mají také regulátoři v Estonsku a Lotyšsku.

V paketu s uvedenými parametry zůstalo 5 kanálů, včetně obecné ruské stanice NTV Mir Baltic, Ren TV Baltic a také Pervyj Baltijskij Latvia, estonská Taliinna TV a lotyšská LTV7.

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články