Quantcast

Sundance Channel podporuje První podání

| redakce | tisk

EFP s podporou Sundance Channel představuje deset mladých filmařů v sekci První podání na 50. MFF Karlovy Vary European Film Promotion (EFP) ve spolupráci s Mezinárodním filmovým festivalem Karlovy Vary a s podporou Sundance Channel představí tvorbu deseti talentovaných režisérů.

V rámci nové sekce První podání budou na MFF Karlovy Vary od 5. do 7. července uvedeny filmy deseti studentů a absolventů filmových škol z celé Evropy, kteří právě vstupují do mezinárodního filmového průmyslu.

Třídenní akce je finančně podpořena programem EU Creative Europe - MEDIA Programme of the European Union a příslušnými členskými organizacemi EFP. Sekci První podání podporuje také Sundance Channel, nabízející atraktivní mix nezávislých celovečerních filmů a originální dramatické pořady. Kanál je v České republice a na Slovensku k dispozici od roku 2011.

Sundance Channel je hrdý na to, že může být sponzorem programu První podání na MFF Karlovy Vary 2015," říká Gail Gendler, viceprezident akvizice Sundance Channel Global, který navštíví MFF KV. „Vize podpory mladých režisérů rezonuje s naším posláním, oslavit kreativitu prostřednictvím nezávislého filmu. Těšíme se na objevování nových evropských talentů na letošním karlovarském filmovém festivalu."

Kromě uvedení mladých talentů před festivalové publikum, odbornou i diváckou veřejnost, na festivalu proběhne diskuze s názvem ART OR CRAFT - setkání vybraných studentů a učitelů evropských filmových škol u kulatého stolu. Diskuze, kterou bude moderovat Cineuropa, se zaměří na dodržování mandátů ze strany škol a na otázku, co studenti během studia vlastně hledají - tvůrčí svobodu nebo přípravu na vstup na filmový trh?

Filmy prezentované režiséry v sekci První podání:

ZEMĚREŽISÉRFILMFilmová škola
RakouskoPatrick VollrathEverything Will Be Okay , 30 min.Film Academy Vienna
BelgieRaphaël CrombezPerdition County, 25 min.LUCA School of Arts
Česká republikaOndřej HudečekPeacock, 26 min.FAMU - Akademie múzických umění v Praze - Filmová a televizní fakulta
ŘeckoKonstantina KotzamaniWashingtonia, 24 min.Aristotle University of Thessaloniki
MaďarskoMátyás SzabóBorder, 23 min.Budapest University of Drama and Film
IrskoJames FitzgeraldSkunky Dog, 25 min.Dun Laoghaire Institute of Art, Design and Technology (IADT)
NorskoHalfdan Ullmann TøndelBird Hearts, 32 min.Westerdals Oslo School of Arts, Communication and Technology
SlovenskoMartina BuchelováGreen Line, 12 min.VSMU - Vysoká škola muzických umení Bratislava
ŠvédskoJerry CarlssonAll We Share, 25 min.Valand Academy (University of Gothenburg)
ŠvýcarskoMoïra PitteloudThe Offer, 14 min.HEAD Genève

Spolupracující organizace EFP:
Austrian Film Commission, Flanders Image, České filmové centrum, Greek Film Centre, Magyar Filmunió, Irish Film Board, Norwegian Film Institute, Slovensky filmový ústav, Swedish Film Institute, Swiss Films





Reklama




Vybrané články