Quantcast

Platforma Orion Express má 2,7 mil. abonentů

| redakce | tiskobrázek k článku: Platforma Orion Express má 2,7 mil. abonentů

I přes zpomalení trhu a obecný pokles spotřebitelské aktivity, ruský satelitní operátor Orion Express zaznamenal nárůst počtu abonentů. V první polovině roku 2015 počet klientů vzrostl o 5 procent.

Orion Express měla na konci první poloviny roku 2015 celkem 2,7 mil. domácností. Během prvních šesti měsíců tohoto roku společnost získala 119 tisíc nových abonentů, což představuje nárůst o 5 procent ve srovnání s koncem roku 2014.

Nejvíce abonentů Orion Express se nachází v Petrohradě (15%, Leningradské oblasti (15%) a Moskvě (14%).

Celkové tržby za první pololetí činily 1,528 mld rublů, což představuje nárůst o 5 procent ve srovnání se stejným obdobím loňského roku.

Rozvojová strategie za rok 2015 předpokládá rozšíření programové nabídky pro abonenty při zachování atraktivních cen. V dubnu letošního roku Orion Express přidala celkem 24 programů. Základní balíčky služby Telekarta se rozšířily o 44 programů a v současné době jich nabízí více než 200.

Podle analytiků bude ruský trh nasycen v roce 2019, kdy penetrace placených televizních služeb překročí 80 procent. V červnu operátor začal nabízet nový balíček Lajt a Lajt Vostok s nabídkou 27 až 60 kanálů za cenu 600 rublů ročně (cca 260,-Kč ročně). Akce je určena zejména pro zájemce, kteří si vybírají satelitní nabídku a je pro ně důležitá cena.

Orion Express provozuje satelitní pay-tv Kontinent TV a prepaid službu Telekarta. Obě jsou poskytovány ze satelitů Horizons 2 a Intelsat 15 (85°E). Vedle toho provozuje také platformu Vostočnyj Express, určenou pro obyvatele Sibiře. Tato DTH služba se vysílá přes satelit Express AM5 (140°E).

zdroj: cableman.ru, satkurier.pl





Reklama




Vybrané články