Quantcast

Skylink: CS Film, CS Mini a Horor Film končí koncem měsíce v MPEG-2

| redakce | tisk

Placené tématické kanály provozovatele Československá filmová společnost ukončí již brzy svoji distribuci v zastaralém formátu MPEG-2/SD na satelitní DTH a distribuční platformě Skylink.

Programy CS Film TV, CS Mini a Horor Film budou pro zákazníky operátora služby Skylink a kabelové sítě pokračovat na satelitu Astra 3B už jen v novém formátu MPEG-4/SD (H.264/AVC). Pro příjem bude nutný HD přijímač (set top box nebo televizor s podporou DVB-S2/MPEG-4).

nové technické parametry - CS Film/CS Mini, Horor film:

• Astra 3B (23,5°E), freq. 11,797 GHz, pol. H, SR 29500, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK

Ve stejném DVB-S2 multiplexu se také vysílá sesterský neplacený dokumentární program KinoSvět.

Oficiální konec distribuce CS Film TV, CS Mini a Horor Film v MPEG-2 na satelitu Astra 3B je naplánován na 31.7.2015, nicméně k faktickému vypnutí staré distribuce dojde zřejmě někdy v polovině srpna 2015.

Kabeloví a satelitní operátoři mohou využívat distribuci stanic CS Film/CS mini/Horor Film také z IP streamu od společností Itself, s.r.o. a Sitel v MPEG-2. Jejich distribuční sítě se nemění.

CS Film TV je kanál zaměřený na českou, slovenskou a československou kinematografii. Program se vysílá denně od 12:00 do půlnoci. CS Mini je dětský kanál vysílaný na pozici CS Film TV v dopoledních hodinách (6:00 až 12:00 hodin). Ve zbývajícím čase (půlnoc až 6:00 hodin) vysílá kanál zaměřený na horory, thrillery a mystery tvorbu - Horor film.





Reklama




Vybrané články