Quantcast

Discovery Channel nabídne řadu adrenalinem nabitých show

| redakce | tisk

Zvědavost obohacuje naše životy, dává jim jiný rozměr a pomáhá hledat nové cesty, kudy se ubírat a jak se rozvíjet, zlepšovat a čelit překážkám. Discovery ve své aktuální kampani „Nepřestávejte žasnout“ (Don't stop wondering) to vše oslavuje.

Stanice se vždy obracela na zvídavého diváka, který chce vědět více a otevřít si obzory. Tentokrát má možnost zároveň posouvat hranice: Discovery si pro kampaň připravilo řadu adrenalinových show, které nejsou jen o ukázkách toho, co vše je na Zemi možné, ale zároveň dokazují, že některé limity jsou jen zdánlivé. Na podzim se tak fanoušek Discovery Channel setká s jedněmi z nejdůležitějších talentů stanice: Joelem Lambertem, Edem Staffordem či Idrisem Elbou.

Joel Lambert se vrací v roli lidské kořisti
Vyškolen praxí v armádě, má bývalý člen jednotky Navy SEAL všechny předpoklady k tomu, aby dokonale ovládal schopnost přežít a nenechat se chytit. Právě to druhé uplatní v pořadu „Švanice/Lov s Joelem Lambertem“ (Manhunt with Joel Lambert), kde se utká s nejlepšími stopaři na planetě. Joela vysadí na neznámém místě uprostřed drsného terénu. K dispozici má jen základní balíček pro přežití. Jeho úkol? Dostat se za 36 hodin na místo určení. A především: nenechat se chytit. V patách jsou mu totiž pronásledovatelé, pro které je otázkou cti, aby Joela stihli vystopovat a zadržet. Většinou mu jdou po krku příslušníci místních speciálních jednotek, na Novém Zélandu ho ale stopují domorodí maorští bojovníci a ve Skotsku a Mongolsku místní lovci, dokonale znalí každého koutku své země. Hra na kočku a myš začíná... a to od 13. září od 21:00.

Idris Elba se nenechá omezovat limity
Známý hollywoodský herec Idris Elba předvede, jak dostat hladinu adrenalinu v krvi na maximum a překonat své vlastní hranice. Ačkoliv má strach z výšek, vrhne se v pořadu „Idris Elba: Bez omezení“ do letecké akrobacie. Čeká ho i rallye a závodění dragsterů a pokusí se překonat pozemní rychlostní rekord Malcolma Campbella z roku 1927. Idris zvládne nejnáročnější světové disciplíny, v nichž také soutěží, a přiblíží vám inženýrství, vědu a historii související s každou z nich. Dostane se do profesionálních týmů, kde se jeho mentory stanou ti nejlepší řidiči a piloti. V každé epizodě se Indris zapojí do jednoho ze slavných a extrémních motoristických závodů, ať již v létání či soutěžení vozů. Naplno to Idris rozjede od 25. září od 21:00.

Edu Staffordovi zvědavost nechybí, vyráží proto do neznáma
Má za sebou dlouhý pochod povodím Amazonky, boj o přežití v neobydlených částech světa a nyní se vypraví prozkoumat další neznámá místa naší planety. A protože žijeme ve věku moderních technologií, vytipoval si tyto lokace skrze satelitní snímky. Podivné útvary uprostřed pouště nebo azurová jezera skrytá v džungli, to vše upoutá jeho pozornost. Následně Ed vyrazí do terénu, aby se o těchto tajemných místech dozvěděl více! Podívá se do Etiopie, Brazílie, pátrá v Zambii a Papui, nevynechá ani slavný a záhadný kráter na Sibiři. Ed je prostě rozhodnut ukázat, že i ve 21. století je na světě co objevovat! Se svým pátráním diváky seznámí v pořadu Ed Stafford: Do neznáma od 13. října od 21:00.

Cesta za pokladem - za hádankami a hady
Myslíte si, že poklady se vydávali hledat leda tak středověcí piráti? Rozhodně to není pravda. Po skrytých pokladech pasou i moderní pátrači. Zamíří i na Hadí ostrov, kde se údajně mezi tisíci jedovatých zmijích skrývá legendární poklad Svaté trojice. O hadech může vyprávět hlavně člen výpravy Bryan Fry, který má za sebou desítky uštknutí, jedno skoro fatální štíří bodnutí a nádavkem ho několikrát zranil i rejnok. V tropických rájích i na ostrovech pokrytých ledovci se tým potýká s šiframi a dalšími překážkami ve snaze najít mýty opředené bohatství. Výprava za pokladem - Hadí ostrov startuje na Discovery od 15. září od 20:00.





Reklama




Vybrané články