Quantcast

Slovak Telekom s testovacími pozicemi ČT Sport HD a Prima HD

| redakce | tisk

Na kapacitě společnosti Slovak Telekom se objevily testy dvou nových programů ve vysokém rozlišení - ČT Sport HD a Prima HD. Programová pozice ČT Sport HD se objevila na kapacitě, kterou původně využíval slovenský sportovní kanál Slovak Sport TV HD.

Signál testovacích pozic ČT Sport HD a Prima HD je zakódován systémem Nagra MA (CAID 1882). Tedy jedním ze systémů, který používá Nová Digi TV SK. Diváci s aktivní kartou Nagra MA mohou vidět omluvu a informaci o poruše signálu (viz. foto).

Slovak Telekom s testovacími pozicemi ČT Sport HD a Prima HD
▲ Slovak Telekom s testovacími pozicemi ČT Sport HD a Prima HD

Testy budou zřejmě sloužit pro Novou Digi TV CZ, kterou hodlá nový majitel LAMA Energy Group představit již 1.10.2015. V nabídce nemají chybět HD programy České televize, Nova HD i Prima HD. Slovak Telekom může Lama Enegy Group poskytovat svoji vysílací infrastrukturu a řadu programů sdílet a efektivně využívat satelitní kapacitu na pozici 0,8°W/1°W.

Slovak Telekom v minulých dnech spustil i české SD programy skupiny Nova - TELKA, TV Smíchov a TV Fanda. Ty mohou rovněž sloužit pro chystanou Novou Digi TV CZ.

technické parametry - ČT Sport HD (test):

Thor 6 (0,8°W), freq. 11,977 GHz, pol. H, SR 30000, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK, CA Nagra MA

technické parametry - Prima HD (test):

• Thor 6 (0,8°W), freq. 12,054 GHz, pol. H, SR 30000, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK, CA Nagra MA





Reklama




Vybrané články